Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Декабрь » 13 » Депутатське звернення фракції КПУ
14:04
Депутатське звернення фракції КПУ
Генеральному прокуророві України

Пшонці В.П.

Шановний Вікторе Павловичу!
8 грудня близько 18:00 у столиці України, місті-герої Києві на початку бульвару Тараса Шевченко перед Бессарабською площею напроти Бессарабського ринку неофашистськими молодчиками зруйнований пам’ятник Володимиру Іллічу Леніну. На пам’ятник злочинці накинули троси й, розгойдуючи його з боку в бік, повалити пам’ятник, який внаслідок зазначених організованих дій впав та пробив гранітну плиту [1].
Після цього вандали розбивали пам’ятник кувалдами та молотками, відбиваючи та викрадаючи частини монументу з метою їх продажу. Менш ніж через добу після того, як монумент був знесений, його частини виставили на продаж в Інтернеті [2].
Пам’ятник Леніну з’явився на зазначеному місці 5 грудня 1946 року. Перше ніж статуя потрапила в Київ, вона побувала на Всесвітній виставці 1939 року в Нью-Йорку, де разом з пам’ятником Сталіну стояла в радянському павільйоні. Фігура Леніна висотою в 3,45 метра вагою в сім тон була виготовлена з рідкого матеріалу — карельського кварциту, з якого був побудований Мавзолей Володимира Ілліча Леніна в м. Москва, була встановлена на циліндричному постаменті висотою в 6,8 метра, діаметром в 1,88 метра із чорного полірованого лабрадориту на квадратному гранітному стилобаті. Усі провідні мистецтвознавці визнають, що зруйнований пам’ятник В.І. Леніну – це твір мистецтва, створений скульптором Меркуровим.
В організації цього злочину зізнався народний депутат України Ігор Мірошниченко [3]. Крім того, він заявив про співучасть у реалізації зазначеного злочину всіх народних депутатів України фракції ВО «Свобода», яка за своєю суттю є злочинним, політичним неонацистським угрупованням нащадків тих, хто в роки двобою з фашизмом зі зброєю в руках боровся на боці гітлерівських окупантів проти воїнів Радянської Армії, яка визволяла Україну.
Інші особи, присутні на місці події також повідомляли, що серед ініціаторів повалення були й люди з прапорами ВО «Свобода».
Усе вищезазначене дозволяє зробити висновок, що зазначена акція була вчинена групою осіб та добре спланованою, у неї були відповідні організатори від зазначеної політичної організації, зокрема, народний депутат України – І.М. Мірошниченко та відповідні виконавці, серед яких – усі депутати фракції ВО «Свобода» у Верховній Раді України поточного скликання. Враховуючи суспільне, історичне та художнє значення монументу, вартість матеріалу, з якого він був виготовлений, державі та суспільству була завдано шкоди в особливо великому розмірі.
Отже, зазначеними діями був вчинений злочин, який полягав у незаконному руйнуванні пам’ятника Володимиру Іллічу Леніну в небезпечний спосіб, викраденні частин цього пам’ятника з метою продажу, вчиненому організованою групою осіб. Зазначені дії утворюють склад злочину, відповідальність за який передбачена частиною 5 статті  186, частиною 2 статті 194, статтями 255, 256, а також частиною другою статті 298 Кримінального кодексу України. Санкції зазначених статей Кодексу дозволяють класифікувати цей злочин як особливо тяжкий (ч. 5 статті 12 ККУ).
На цей час є політична заява тих, хто взяв на себе відповідальність за цей акт вандалізму, достатньо фото- та відеоматеріалів, у яких зафіксовані всі етапи цього злочину та його учасники [4].
Зазначені дії є не просто актом вандалізму – це свідоцтво того, що основною метою організаторів і натхненників нинішніх протестних акцій є не боротьба за європейські цінності, а розпалення ненависті, руйнування державності України будь-якими способами, аж до її територіального розділу.
Нагадуємо, що це була не перша спроба помститись вождеві пролетаріату за те, що завдяки В.І. Леніну Україна здобула незалежність, одержала 40% нинішньої території, стала засновником ООН, на піку свого розвитку володіла найбільшою в Європі економікою, а також в якій була відроджена українська мова.
Так, уночі 30 червня 2009 року пам’ятник був ушкоджений групою націоналістів, кувалдою були відбиті рука й ніс. Співробітники міліції затримали п’ятьох націоналістів. 19 червня 2013 року Шевченківський Київський суд визнав націоналістів винними в хуліганстві та присудив їм кримінальні покарання у вигляді обмеження волі на різні строки.
Те, що трапилося, викликає в нас, комуністів, у всіх тверезомислячих людей, праведний гнів і обурення огидним проявом неофашизму, який звів собі гніздо в українському політикумі. Зухвальний акт печерного вандалізму продемонстрував перед усім світом мерзенне обличчя так званого ВО «Свобода». Тихнув, хто, маскуючись личиною «захисників демократії», послуговуючись обґрунтованим невдоволенням співвітчизників  негараздами в повсякденному житті, недоліками й прорахунками владних структур, прагне вчинити, вдаючись до насильницьких  дій, державний переворот і встановити в Україні терористичний, неофашистський режим.

З огляду на зазначене, ми вимагаємо:

1. Вжити всіх передбачених законом дій щодо розслідування руйнування  пам’ятника В.І. Леніну 8 грудня 2013 долі близько 18:00 у м. Києві в районі Бессарабської площі та притягнення до кримінальної відповідальності організаторів, провокаторів і безпосередніх виконавців цього злочину – народного депутата України Мірошниченка Ігоря Михайловича та інших народних депутатів України фракції ВО «Свобода» у Верховній Раді України  VII скликання.

2. Відповідно до статті 27 Закону України «Про статус народного депутата України» внести до Верховної Ради подання щодо надання Верховною Радою України згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Мірошниченка Ігоря Михайловича та інших народних депутатів України фракції ВО «Свобода» у Верховній Раді України  VII скликання.

3. Відповідно до статті 27 Закону України «Про статус народного депутата України» внести до Верховної Ради подання щодо надання Верховною Радою України згоди на затримання та арешт народного депутата України Мірошниченка Ігоря Михайловича та інших народних депутатів України фракції ВО «Свобода» у Верховній Раді України  VII скликання.

З повагою,

Народні депутати України              

Просмотров: 529 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0