Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2015 » Март » 19 » МИР НА УКРАЇНСЬКУ ЗЕМЛЮ МОЖНА ПОВЕРНУТИ ТІЛЬКИ ДІАЛОГОМ
10:25
МИР НА УКРАЇНСЬКУ ЗЕМЛЮ МОЖНА ПОВЕРНУТИ ТІЛЬКИ ДІАЛОГОМ

Заява бюро Сумського обласного комітету Компартії України

 

16 березня 2015 року відбулася 41 сесія Сумської обласної ради шостого скликання. У числі найперших розглядалося питання «Про заяву депутатів обласної ради», основна теза якої – визнання Російської Федерації державою-агресором.

Бюро Сумського обласного комітету Компартії України заявляє, що члени фракції Комуністичної партії України в Сумській обласній раді не підтримали це звернення. Адже воно, по-перше, в умовах перемир’я і необхідності виконувати українською стороною Мінські домовленості, виглядає як провокація та підбурювання до продовження конфлікту.

Але той факт, що 65 депутатів обласної ради з 75 присутніх проголосували за заяву про підтримку Звернення Верховної Ради України про визнання Російської Федерації державою-агресором говорить про багато що у сучасному політикумі, а саме про не бажання більшості облради припинити війну.

Це звернення, що вже стало офіційним документом, викликає чимало запитань і роздумів. Найперше, зазначимо, що заяву Верховної Ради від 27 січня 2015 року, з якою вона звернулась до міжнародних організацій, зокрема, Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою – агресором, і за  яку проголосували 271 депутат, у світовому співтоваристві ніхто не підтримав. В Україні також багато рад ставили аналогічне питання у порядок денний сесій, але перемагав здоровий глузд і підтримки подібне звернення не знайшло.

Кожен житель повинен задуматися: чи можна досягти миру і взаєморозуміння, застосовуючи подібні висловлювання до держави, з якою із покоління у покоління жили у мирі і дружбі, мали вагомі економічні зв’язки. Наші країни століттями єднали не тільки мистецькі, культурні, а й родинні зв’язки, чому сприяла не просто географічна близькість наших країн, а безпосередня споріднена дотичність населених пунктів і людей, що там живуть. Можна згадувати спільні мистецькі свята, соціально-гуманітарні проекти, але найвагомішим аргументом є економічна складова: економічні зв’язки з Російською Федерацією життєва необхідність для Сумщини. Це підтверджують і останні цифри, взяті із сайту Сумської ОДА: обсяги товарів, що спрямовані до Російської Федерації складають 44,3% від загального експорту. А за цими цифрами – працюючі підприємства, заробітна плата людей і наповнення бюджету.

У результатах голосування за цю заяву, ми, комуністи, бачимо бажання і надалі продовжувати нагнітання міжнаціональної ворожнечі; правлячий олігархічно-націоналістичний режим прагне продовження конфлікту на сході нашої держави, роздмухуючи подібними заявами вогнище війни. До того ж, депутати облради, які проголосували «за» це рішення, ігнорують і той факт, що чимало прогресивних європейських спільнот та лідерів, відомих політиків і громадських діячів виступають за негайне припинення конфлікту, проведення мирного діалогу і прийняття конструктивних рішень. Натомість діюча влада приймає деструктивне рішення про закриття пунктів пропуску з Росією, - як результат з 16 березня, у тому числі й на Сумщині (нагадаємо вона межує з Брянською, Курською, Білгородською областями), – закрито всі місцеві пішохідні пункти пропуску, які діяли на території Сумського, Білопільського, Глухівського, Краснопільського, Великописарівського та Середино-Будського районів. Через ці пункти мешканці прикордонних сіл без зайвих дозвільних паперів і клопотів відвідували своїх рідних у сусідніх селах сусідньої держави – так тривало роками і поколіннями.

Отож, не підтримуючи зазначене рішення Сумської обласної ради депутати-комуністи керувалися глибоким аналізом нинішньої соціально-економічної ситуації, а також брали до уваги думки своїх виборців: Україна і Росія – добросусідські держави – так було, так є, і так повинно бути у майбутньому.

На жаль, у самій Україні є сили, яким мало людського горя і сліз, мало смертей військовослужбовців і мирного населення, мало людей, позбавлених житла, роботи, вимушених шукати притулку далеко від рідної землі.

Позиція Комуністичної партії України залишається незмінною: Україні потрібен мир і цивілізовані сучасні взаємини з усіма країнами на принципах взаємовигідного партнерства і взаємної поваги. А ті сили, що сьогодні сіють ворожнечу між братніми народами, намагаються розірвати міцні зв`язки дружби і довіри між українцями і росіянами – підуть у забуття, їхні зусилля – марні. 

Просмотров: 490 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0