Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Август » 29 » НАРОДОВЛАДДЯ В УКРАЇНІ - МІФ ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ?
12:33
НАРОДОВЛАДДЯ В УКРАЇНІ - МІФ ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ?
27 серпня 2013 р. у Львові відбувся круглий стіл «Народовладдя в Україні - проблеми та шляхи вирішення», організований Громадським рухом «Український вибір».
Засідання відкрив лідер ініціативної групи Руху на Львівщині Борис Мезенцев. Він зачитав вітальне слово Віктора Медведчука, лідера Громадського руху «Український вибір», в якому політик нагадав про народовладдя, самоврядування, децентралізацію влади як основоположні принципи діяльності «Українського вибору». У зверненні також акцентувалася увага на тому, що Громадський рух виступає за невідчужуваність права власності на землю українського народу. Земля повинна успадковуватися і бути невід'ємною власністю нинішнього і майбутніх поколінь громадян України.
Продовжив конференцію заступник голови Всеукраїнського громадського руху «Український вибір», директор Незалежного українського центру правових ініціатив і експертиз «Правова держава» Василь Німченко, який виступив з доповіддю «Народовладдя в Україні, міфи і реальність». Німченко зазначив, що країну очікує гаряча політична осінь, і нагадав про завдання, що стоять сьогодні не тільки перед Громадським рухом, а й перед суспільством - повернути владу народу. «Народ має право на «повстання», народ має право захищати свої права та інтереси», - підкреслив він, нагадавши, що «земля - це єдине, що у нас залишилося», і неприпустимо, щоб її зробили товаром, а земельні питання вирішувалися чиновниками в обхід інтересів народу. Німченко звернув увагу присутніх на ст. 5 Конституції України про володіння землею.
У засіданні круглого столу також взяли участь лідер ініціативної групи «Український вибір» в Рівненській області, заслужений юрист України Михайло Бузинарський; координатор роботи з регіонами Громадського руху «Український вибір» Євген Бакланов; лідер ініціативної групи «Український вибір» у Львівській області, Борис Мезенцев, Голова правління Громадської організації «Галицький Яструб» Юрій Голдінов, керівник агенції журналістських розслідувань «Галицький Яструб» Олена Віщур, експерти та правознавці, керівники та активісти ініціативних груп Руху «Український вибір» та інших громадських організацій, представники засобів масової інформації.




http://www.cominformua.com/index.php/razdeli/tribuna-cominform/item/1781-narodovladdya-v-ukrayini-mif-chi-realnist?
Просмотров: 629 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0