Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Январь » 24 » Обращение к Верховной Раде Украины
11:10
Обращение к Верховной Раде Украины
флаг 20.01.2012 № ЗО
Верховна Рада України Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

11 січня 2012 року у Верховній Раді України було зареєстровано Проект постанови Верховної Ради України про присвоєння місту Путивль почесного звання «Місто партизанської слави».
Мешканці міста Путивля, всі жителі Путивльщини з радістю сприйняли цю новину. Нарешті з'явилась можливість відновити історичну справедливість і належним чином оцінити безсмертний подвиг партизан та підпільників у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.
Путивльщина була окупована у вересні 1941 року, але боротьба з ворогом під час окупації не припинялась. Вже у вересні-жовтні 1941 року на Путивльщині виникли три партизанських загони під командуванням справжніх патріотів Ковпака, Руднєва, Кириленка. А взимку 1942 року це вже було партизанське з'єднання, до складу якого увійшло вже 5 загонів народних месників. Саме це з'єднання ковпаківців і прийшло ратною дорогою від Путивля до Карпат, а далі -у складі 1-ої Української партизанської дивізії у Львівсько-Варшавському напрямку, завдаючи ударів по ворожих гарнізонах, залізничних вузлах, пускаючи під укіс ешелони ворога, виводячи з ладу нафтодобувні та нафтопереробні підприємства. Нажаль успіхи партизан здобувались важкою ціною. За період фашистської окупації гітлерівці знищили на Путивльщині понад три тисячі мирних жителів. В боях загинуло багато народних месників і серед них уславлений комісар з'єднання, Герой Радянського Союзу С.В. Руднєв і його син Радик. Ніколи не загоїться в наших душах жахлива рана Нової Слободи, де фашистські карателі за зв'язок з партизанами жителів села знищили 586 жінок, дітей, людей похилого віку.
Та не злякалися, не скорилися ненависному ворогу путивляни.
Невипадково Урядом та Президентом України Путивль визначався центром святкових заходів, присвячених Дню партизанської слави, бо саме тут зароджувався народний супротив окупантам.
Надаючи місту Путивль статус «Місто партизанської слави» держава не тільки збереже його в пам'яті вдячних нащадків, а й створить умови для повноцінного соціально-економічного і культурного розвитку міста.
Путивльська районна, міська та сільські ради просять Верховну Раду України прийняти зазначену вище постанову.
Голова        О.Д.Фесенко

Просмотров: 567 | Добавил: kpu-putivl | Теги: Путивль КПУ, Звернення до Верховної Ради | Рейтинг: 0.0/0