Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Январь » 19 » Резолюция митинга к 358 годовщине Переяславской Рады
16:22
Резолюция митинга к 358 годовщине Переяславской Рады
митингР Е З О Л Ю Ц І Я
мітингу з нагоди  358-ї річниці Переяславської Ради
м. Переяслав-Хмельницький                                                                  18 січня 2012 року
Ми, учасники мітингу, присвяченого 358-й річниці возз’єднання братніх народів України та Росії, зібравшись на священній переяславській землі, заявляємо, що:
- незважаючи на геополітичну  кон’юнктуру і новоявлені кордони;
- незважаючи на потуги націоналістів посіяти розбрат і ненависть між народами  України і Росії, яких пов’язала історична доля;
- незважаючи  на дріб’язково-торгашеські розборки між правителями, в душах і умах більшості українців та росіян живе, чуття єдиного слов’янського кореня, чуття братерства і єдиної родини!
Трудящі України  завжди  радіють досягненням братнього російського народу і сумують разом з ним у горі та невдачах. Ось уже двадцять років народ України  з надією сприймає обіцянки і заяви чергових претендентів на вищу владу про стратегічне партнерство і зближення з Росією, і з гнівом та розчаруванням слухає їх нові-старі пісні про «багатовекторність» та «європейський вибір».
Ми обурені тим, що протягом років «незалежності» Переяславська Рада зазнає переоцінок, перекручень і навіть опереткових «денонсацій», що її прагнуть відтіснити на історичну периферію, що постійно виливається бруд на  її учасників  та  на її організатора і натхненника – Богдана Хмельницького.
Ми заявляємо, що дякуючи саме Переяславській Раді вдалося зберегти слов’янсько-православну ідентичність нашого народу, на яку зазіхала католицька Річ Посполита, збагатити свою історію спільними славними здобутками в  науці, культурі та мистецтві.
Ми наголошуємо, що саме українці разом з іншими народами Росії звершили Велику Жовтневу соціалістичну революцію, яка дала змогу народу України створити власну державу і вже на рівних правах увійти до складу Радянського Союзу та стати в один ряд з  країнами Європи за рівнем соціально-економічного розвитку.
Тож нашим владоможцям, перш ніж принижено прохатися до всіляких євросоюзів, слід би уважніше поглянути на історичний досвід нашого народу.
Західноєвропейська цивілізація, мало приносила нашому народові доброго, більше – зазіхання на наші землі, святині і душі. І рятувався наш народ від цих «цивілізаторів» завжди разом з єдинокровними братами-росіянами.
Ми закликаємо не забувати  уроки історії!
Ми, учасники мітингу, вимагаємо від  Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України негайно припинити принизливі загравання з Євросоюзом, іншими західними фінансово-економічними структурами  і не допускати диктату з їх боку та  прийняття їхніх антиукраїнських  умов.
Ми застерігаємо з цього приводу, що на Заході    Україну бачать лише як ринок дешевої сировини і робочої сили, як ласий ринок землі.
Ми вимагаємо припинити загострення відносин з нашим історичним союзником і стратегічним партнером – Росією, активізувати реалізацію міждержавних угод в рамках СНД, розпочати процес входження до Митного Союзу, Єдиного економічного простору, а в перспективі – входження до Євразійського економічного союзу.
Ми вимагаємо не допускати фальсифікації історії, перекручень і очорнення подій, пов’язаних з взаємовідносинами  українського і російського  народів та надати російській мові – рідній мові мільйонів українців – статусу другої державної.
Ми вимагаємо припинити антиросійську істерію в Україні та заборонити діяльність націонал-екстремістських організацій, що пропагують міжнаціональну ворожнечу, нетерпимість і закликають до насилля по відношенню до представників інших націй.
Ми вважаємо, що  своє вагоме слово  з питань міждержавних взаємовідносин мусять сказати  на  своїх референдумах самі народи України і Росії, які є єдиним джерелом влади, и до  думки яких політики зобов’язані  прислухатися.
Ми закликаємо наших співгромадян згадати мудрість наших предків, які в часи тяжких історичних випробувань знайшли єдино правильне рішення – об’єднатися зі своїми єдинокровними братами-росіянами задля збереження себе і нащадків своїх, задля майбутнього.
З цієї нагоди закликаємо довірити  владу трудящим  і тим самим забезпечити народовладдя в Україні, соціальну справедливість та добросусідство з росіянами, білорусами, іншими братніми народами!
Хай живе непорушна дружба українського і російського народів!

Просмотров: 710 | Добавил: kpu-putivl | Теги: Переяславська рада, переяслав хмельницкий, Путивль КПУ | Рейтинг: 0.0/0