Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2015 » Апрель » 20 » Українську промисловість знищують податки і збори
12:08
Українську промисловість знищують податки і збори

Падіння промислового виробництва, що почалося в далекому 2012 році, триває. За перші місяці нинішнього року до таких традиційних чинників, які забезпечують цей процес, як висока вартість енергоресурсів, посилення конкуренції на зовнішніх ринках і вплив бойових дій на Сході України, додалися ще три: різка девальвація гривні, зростання облікової ставки НБУ до 30% і щомісячні зміни в податковому законодавстві. 
За минулий рік, лише за даними офіційної статистики, збитки великих і середніх підприємств України до оподаткування без врахування банків та бюджетних установ, за попередніми даними, склали 408,169 млрд. грн. У 2013 році результат був позитивним - 38,289 млрд. грн. прибутку. Загальна кількість збиткових підприємств у 2014 році, порівняно з 2013 роком, зросла на 5,5% - до 40,1%.
Значною мірою збільшення збитковості відбулося за рахунок зниження промислового виробництва і пов'язаного з цим падіння рівня зарплат українців. Зниження доходів населення, у свою чергу, призвело до зменшення обертів оптової та роздрібної торгівлі. В економіці країни все взаємопов'язано і проблеми в одній галузі через деякий час обертаються складнощами в суміжних, а потім і інших галузях.
За перші два місяці нинішнього року промвиробництво знизилося на 21,7%. І незабаром може впасти ще більше. Причому, негативні фактори воєнних дій тут будуть ні при чому.
Основну причину дуже чітко позначив голова асоціації гірничорудних підприємств України «Укррудпром» Валерій Колосов.
«Причина - втрата конкурентоспроможності українських виробників у порівнянні з російськими внаслідок податкового тиску», - пояснив він.
За словами В.Колосова, Податковий кодекс переглядався чотири рази, ціна податків зросла в сім разів у національній валюті.
«Вперше за багато років виник ризик зупинки залізорудних підприємств, що призведе до зростання безробіття у промислових регіонах країни», - підкреслив глава «Укррудпрому».
Традиційно зростання безробіття не помітне тільки Держстату, згідно з даними якого він в Україні суворо негативний. Якщо в лютому рівень безробіття становив 2% (523,1 тис. осіб), то в березні знизився до 1,9% (506,8 тис. осіб).
Крім зупинки залізорудних підприємств, яке тільки може статися, нинішнього року повністю знищеним виявився Львівський ЛАЗ, який за ступенем руйнування нагадує Донецький аеропорт, а ще ж до ЄВРО-2012 випускав готову продукцію. Практично не працює дніпропетровський «Південмаш», який зіткнувся з відсутністю держзамовлення і має багатомісячні борги із зарплати. Через невиплату зарплат зупиняються шахти, при чому не тільки на Сході, але й на Заході України. І у держави, і у бізнесу не вистачає грошей на виплати.
Як стверджує надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, наш експорт у США має найбільші перспективи в галузях агропромисловості, інформаційних технологій та космічних технологій, а також у сферах металургії та важкої промисловості. Але ці перспективи так і залишаться тільки перспективами, якщо економічна політика держави так і залишиться спрямованою на ліквідацію індустріального потенціалу України. Без нього навіть вітчизняне сільське господарство буде потрібно лише для того, щоб вирощувати технічні культури і пшеницю. Тобто те, що можна вивезти з країни і не переробляти на місці.
P.S. 16 квітня, у четвер, виступаючи на на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що тарифи на газ для промисловості повинні переглядатися щомісяця, залежно від ринкової ціни газа. Тобто, крім щомісячних змін у податках, українським виробникам доведеться у своїх планах враховувати ще й хаотичні зміни у вартості енергоресурсів. Таким чином, ведення бізнесу в країні стане ще більше нагадувати гру в рулетку на борту пасажирського судна, що потрапив у шторм. Нагадаю, що на 28 квітня у Києві заплановане проведення Міжнародної інвестиційної конференції, організованої з метою продемонструвати прогрес реформ в Україні. Цікаво, які інвестиції прийдуть у країну, яка щомісяця змінює правила ведення бізнесу?

Олег Дмитренко
Источник:
http://ua.golos.ua/ekonomika/ukrainskuyu

_promyishlennost_unichtojayut_nalogi_i_sboryi_0716
Golos.ua © 2015

 

 

Просмотров: 503 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0