Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Сентябрь » 13 » Уряд намагається ліквідувати існуючі пільги і отримати право самостійно визначати їх рівень
10:54
Уряд намагається ліквідувати існуючі пільги і отримати право самостійно визначати їх рівень
симоненко1"Урядовий законопроект 9127 "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень”, прийнятий олігархічними фракціями ВР за основу, жодним чином не відповідає своїй назві та свідчить про неспроможність влади забезпечити виконання соціальних зобов”язань держави перед своїми громадянами і тих обіцянок, які давалися людям на виборах. Фракція Компартії не голосувала за цей законопроект і ніколи не проголосує”. Про це заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко.
"Законопроект 9127, – переконаний Петро Симоненко, – суттєво звужує права громадян і суперечить Конституції України. В цьому законопроекті немає жодного слова про гарантії держави щодо виконання судових рішень, проте пропонується внести зміни у такі закони, як "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку”, "Про жертви нацистських переслідувань”, "Про дітей війни”, "Про статус і соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЄС”, до основ законодавства про гірничне діло, культуру, закони про міліцію і прокуратуру, інші закони України, що спрямовані на соціальний захист простих громадян”.
Петро Симоненко підкреслив, що, протягуючи закон 9127, Уряд намагається ліквідувати існуючі пільги (знижки за житло та комунальні послуги, надбавки до пенсій, розміри грошової винагороди) і отримати право самостійно визначати їх рівень. На практиці це означає скасування у Державному бюджеті так званих "захищених статей”, згортання майже всіх соціальних програм.
"Перелік законів, до яких пропонується внести зміни, невипадковий бо саме за невиконання цих законів громадяни найчастіше звертаються до суду та виграють позови проти держави”, – заявив Петро Симоненко.
Лідер комуністів нагадав, що свого часу олігархічно-націоналістична влада вже вдавалася до подібних хитрощів, коли через Державний бюджет припинялась дія багатьох соціальних законів.
"Тоді нам вдалося відстояти права людей і Коституційний Суд виніс рішення, яким визнав це незаконним”, – сказав Петро Симоненко, – "Саме тому, у разі остаточного ухвалення законопроекту 9127 "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень”, Компартія буде звертатися з поданням до Конституційного Суду і вимагати скасування цього антисоціального закону”.
Петро Симоненко також наголосив, що відсутність коштів у Держбюджеті не може бути виправданням за невиконання законів.
"Неспроможність сформувати бюджет і визначити джерела його наповнення таким чином, щоб виконати всі соціальні зобов”язання держави перед своїми громадянами – це провина влади і за це мають відповідати ті, хто при владі, а не прості громадяни”, – заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко.
Прес-служба

Просмотров: 633 | Добавил: kpu-putivl | Теги: Путивльский РК КПУ | Рейтинг: 0.0/0