Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Октябрь » 1 » Виступ Петра Симоненка на зборах громадян України щодо ініціювання всеукраїнського референдуму
10:43
Виступ Петра Симоненка на зборах громадян України щодо ініціювання всеукраїнського референдуму
Сьогодні Україна визначається з курсом зовнішньоекономічної інтеграції. В країні владою і опозицією розгорнута безпрецедентна кампанія «промивання мізків» суть якої переконати українців у безальтернативності курсу європейської інтеграції. І цим багато в чому влада пояснює підписання угоди про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі на кабальних для України умовах, здаючи по суті економічний суверенітет країни і інтереси мільйонів громадян.

Європейській економіці, яка переживає кризу, потрібна Україна. Цим і пояснюється небувала активність єврочиновників, які не вилазять з нашої країни. Адже ні для кого не секрет , що Європа розраховує подолати свою кризу за рахунок України, що власне днями публічно підтвердив і Президент України Віктор Янукович.

Кожна думаюча людина перейматиметься питанням, а що власне сьогодні може запропонувати Європі Україна? Грошей у нас в країні немає, передових технологій майже не залишилося, країна не може запропонувати жодної моделі успішних економічних реформ. Все що у нас є це корупція, яка пронизує всю вертикаль влади, силові структури, суди, та й мабуть є ще й олігархи, які за фактом і так прописалися в Європі.

Європі потрібні наші ресурси: електроенергія, наші копалини, наша земля. Європа відмовляється видобувати сланцевий газ у себе, зате активно радить це робити Україні. І головне Європі потрібна Україна як ринок збуту своєї продукції: від томатів до літаків.

А де ж український інтерес?

Навіть на Ялтинській конференції європейської стратегії звучали тверезі оцінки перспектив країни в результаті підписання угоди про асоціацію з ЄС. Як це зробив, екс-глава СОТ Паскаль Ламі який не рекомендував Україні безоглядно бігти у бік Брюсселя, застеріг її від здачі свого економічного суверенітету і звернув увагу на альтернативні варіанти.

І ось, до речі, до питання про безальтернативність Євросоюзу. Крім МС на сьогоднішній день в світі існує ще цілий ряд угод про особливо тісну співпрацю окремих країн за типом зон вільної торгівлі, митних союзів. Число таких угруповань за різними оцінками становить від 80 до 100. За оцінкою Світового банку в рамках таких зон здійснюється близько половини світової торгівлі. Ряд країн організовували співпрацю за регіональною ознакою . Наприклад , Асоціація держав Південно-Східної Азії – АСЕАН включає такі країни як Індонезія , Філіппіни , Бруней, Сінгапур , Малайзія , Таїланд , В’єтнам . Або , Північноамериканська угода про вільну торгівлю (НАФТА ) – США , Канада , Мексика .

Азіатсько – Тихоокеанське економічне співробітництво (АТЕС) – Австралія , Бруней , Малайзія , Сінгапур , Таїланд , Нова Зеландія , Папуа – Нова Гвінея , Індонезія , Філіппіни , Тайвань , Гонконг , Японія , Південна Корея , Китай , Канада , США , Мексика, Чилі .

В Африці Західноафриканський економічний і валютний союз (ЮЕМОА) – Кот-Д’Івуар, Буркіна-Фасо , Нігерія , Того, Сенегал , Бенін , Малі.

Інший приклад це об’єднання країн експортерів нафти – Рада співробітництва арабських країн Перської затоки т.зв. «Нафтова шістка» Бахрейн , Кувейт , Оман , Катар , Саудівська Аравія , ОАЕ.

Або Європейська асоціація вільної торгівлі (ЄАВТ), що виникла як альтернатива Європейського економічного співтовариства (тепер Європейський союз), створена в 1960 році, державами які не бажали приєднатися до Європейського економічного співтовариства .

Не тільки регіональний або сировинної принцип лежить в основі зближення держав. Наприклад БРІКС – група з п’яти найбільш швидкозростаючих та динамічних країн: Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південно-Африканська Республіка.

Вигідне положення цим країнам забезпечує наявність у них великої кількості важливих для світової економіки ресурсів і величезний сумарний споживчий ринок. Екс-глава МВФ Домінік Строс-Кан на Ялтинській конференції звернув увагу присутніх, що БРІКС вже перетворився з абстрактної абревіатури в реальний, приймаючий рішення, союз .

Чому б Україні не шукати свою економічну перспективу в ньому. Варто було б Україні подивитися і в бік Шанхайської організація співробітництва ( ШОС). Один Китай, який входить до цієї організації, зумів надати кредит Венесуелі на 50 млрд. доларів. А нам за 15 млрд. МВФ вимагає щоб ми відмовилися від соціальних пільг , підвищили тарифи на газ і далі підвищували пенсійний вік.

Про переваги для України від вступу до Митного Союзу говорити не буду. Ми завжди були і залишаємося на принциповій позиції , що тільки в союзі з братськими Росією , Білорусією і Казахстаном в України є потенціал для економічного розвитку.

Іншими словами, український народ вимагає дві речі.

Перше , відкритої суспільної дискусії про вибір найбільш оптимального вектора інтеграції, з точки зору економічних інтересів України та її громадян.

Поки замість цього українцям влада пропонує «пропагандистську жуйку» про безальтернативність євроінтеграції та негласну заборону засобам масової інформації на висвітлення іншої, альтернативної точки зору, що стосується зовнішньоекономічного курсу країни. Більше того руками опозиції в суспільстві активно формують образ ворога щодо нашого найближчого сусіда. Європа охоче цьому потурає і підіграє, при тому, що сама активно розвиває і нарощує свої економічні відносини з Росією.

І друга вимога українського народу, вибір курсу інтеграції повинен визначатися народом на всеукраїнському референдумі.

Разом з тим, всі ми з вами свідки того, як влада блокує ініціативу народу руками політичних маріонеток за допомогою юридичних вивертів. Сьогодні в Київ люди з’їхалися з усіх куточків України вдруге. І знову влада намагається зупинити ініціативу народу. Але я хочу від імені всіх присутніх сказати цій владі і псевдодемократам, що ми будемо збиратися і в третій, і четвертий раз, поки не доб’ємося реалізації нашого права, гарантованого Конституцією і Законом про референдум.

Питання вибору вектора зовнішньоекономічної інтеграції це не тільки стратегічно важливе економічне питання , це питання суверенітету , це питання майбутнього країни , питання майбутніх поколінь. Ми відчуваємо цю відповідальність і готові боротися за Україну!

Я глибоко переконаний , що справжні українці і патріоти – це не ті, хто ходить у вишиванках, а ті, хто не дозволяє здати свою країну в колоніальне рабство. Це наш борг перед майбутніми поколіннями.

http://www.kpu.ua/vistup-petra-simonenka-na-zborax-gromadyan-ukraini-shhodo-iniciyuvannya-vseukrainskogo-referendumu/

Просмотров: 561 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0