Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Июнь » 21 » ЗАЯВА. ПРИПИНИТИ ДІЇ ВО "СВОБОДА"
16:00
ЗАЯВА. ПРИПИНИТИ ДІЇ ВО "СВОБОДА"
Заява ради Російської общини Івано-Франківської області і президії Відділення Всеукраїнської громадської організації «Руський рух України» у Івано-Франківській області
Припинити дії ВО «Свобода», які спрямовані на розпалювання міжетнічної ворожнечі та посягання на права і свободи людини!
6 червня 2012 року була прийнята заява Політвиконкому ВО «Свобода» з приводу ухвалення в першому читанні законопроекту «Про засади державної мовної політики». Заяву оперативно оприлюднили у друкованих та електронних засобах масової інформації.
В даній заяві містяться наступні висловлювання:
«Закликаємо українців не купувати московських товарів, не читати, і не розмовляти мовою окупантів, бойкотувати російськомовні програми радіо і телебачення.
Закликаємо депутатів місцевих рад – жодної копійки з місцевих бюджетів не може бути виділено на підтримку окупаційної інфраструктури, поширення російськомовної продукції та на підтримку окупаційних культурних центрів і російськомовних навчальних закладів».
На думку активістів громадських організацій російської національної меншини Івано-Франківської області, таки публічні заклики суперечать Конституції України. Зокрема, частиною 1 статті 37 Конституції України передбачено, що за ці дії повинна наступити судова відповідальність у вигляді заборони діяльності ВО «Свобода».
Публічні висловлювання, які містяться в офіційному документі Політвиконкому ВО «Свобода», ображають честь і гідність громадян України, для яких російська мова є рідною мовою. Всі російськомовні громадяни України за ознакою мовної належності названі «окупантами». Українські громадські організації російської національної меншини Політвиконком ВО «Свобода» безпідставно вважає «окупаційною інфраструктурою».
Звертаємо увагу державного керівництва України на те, що в місцевих органах самоврядування Івано-Франківської області, Львівської і Тернопільської областей, тощо, починаючи з 2011 року, більшість депутатів належать саме до ВО «Свобода», представники цієї партії очолюють три обласні ради Галичини. Голова Івано-Франківської обласної ради О.М.Сич одночасно є заступником голови ВО «Свобода» з питань ідеології. Отже, заява Політвиконкому ВО «Свобода» є прямою директивою для керівників і більшості депутатів місцевих рад Галичини.
Крім цього, оприлюднення такого відверто русофобського документа засобами масової інформації створює навколо громадян російської національності в Україні моральну атмосферу ворожнечі, це не сприяє утвердженню суспільної злагоди і толерантності на території всієї України. Для громадських організацій російської національної меншини західного регіону України вже створені штучні перешкоди в справі реалізації статутних завдань по збереженню і розвитку етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності російського населення.
Вимагаємо від державного керівництва України невідкладно вжити належних заходів з метою захисту прав, свобод, інтересів, честі і гідності громадян України російської національності.

Російська община
Івано-Франківської області Волков Олександр Миколайович
Відділення Всеукраїнської
громадської організації
«Руський рух України»
у Івано-Франківській області Склярова Валентина Григорівна
Просмотров: 759 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0