Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Февраль » 19 » ЗАЯВЛЕНИЕ ПРЕЗИДИУМА ЦК КПУ
11:31
ЗАЯВЛЕНИЕ ПРЕЗИДИУМА ЦК КПУ
Заява 
Президії Центрального Комітету Комуністичної партії України
Вандалів з ВО «Свобода» до суду!
Націонал-екстремісти з ВО «Свобода»,сучасні посібники фашизму в Україні, 15 лютого серед білого дня, зруйнували пам’ятник В.І.Леніну в м.Охтирка, Сумської області.
Очолював цей акт вандалізму народний депутат України Ігор Мірошниченко, він же керівник Сумської обласної організації ВО «Свобода». Його бойовики, нехтуючи думкою більшості жителів міста, узяли на себе право особисто вершити наругу над памятником Леніну, чим продовжили вандалізм антикомуністів, коли ті руйнували пам’ятники радянської епохи, плюндрували могили воїнів Великої Вітчизняної війни, а натомість споруджували пам’ятники агентам Абвера, вірним холуям гітлерівців Бандері, Коновальцю, Шухевичу, які в свій час мордували мирне населення України.
Президія ЦК Компартії України неодноразово звертала увагу на небезпеку розвитку націонал-екстремізму і фашизму в Україні. На жаль наш голос не чує, а ні Президент,а ні Верховна Рада, а ні Кабінет Міністрів.
Президія ЦК Компартії України звертає увагу української і світової громадкості, що сьогодні фашисти – молодчики з ВО «Свобода», за підтримки олігархічного капіталу і діючої влади, знищують нахабно і безкарно пам’ятники, блокують діяльність парламенту, влаштовують там бійки, марширують з смолоскипами по вулицях наших міст та сіл, волаючи: «Україна для українців», «Смерть ворогам», «Комуняку на гілляку», «Москалів на ножі», чим розпалюють в країні ненависть, нетерпимість та міжнаціональну ворожнечу, топчуть і принижують історичну пам’ять мільйонів громадян України, а завтра, якщо їх не зупинити, вони при потуранні олігархічного режиму будуть катувати і розстрілювати людей за їх ідеї та думки.
Очевидно,що ВО «Свобода», як знаряддя в руках олігархів та їх кримінально – корумпованого оточення, намагається відвернути увагу народу України від боротьби за свої політичні і соціально-економічні права, боротьбі за зміну існуючого буржуазного ладу.
Президія ЦК Компартії України виражає рішучий протест проти фашистських дій ВО «Свобода» та їх покровителів в усіх ешелонах влади і вимагає від Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради вжити рішучих заходів для припинення беззаконня в країні з боку націонал-фашистських організацій.
Президія ЦК Компартії України вимагає від Генеральної Прокуратури і МВС України покарати ініціаторів та виконавців беззаконня, яке було здіснене в м.Охтирка, притягнувши їх до кримінальної відповідальності.
Президія ЦК Компартії України звертається до всіх чесних людей України не забувати уроків кривавого фашизму і бандерівщини, зробити все можливе, щоб зупинити націонал-екстремізм, не дозволити проведення фашизації країни та закликає стати поруч з комуністами на захист історичної правди, на захист своїх соціальних прав і свобод, на захист і перемогу всього величного, що було в житті трудящих періоду соціалістичної доби, натхненником і організатором якої був В.І.Ленін.

Ні - націоналізму і фашизму!
Руки геть від пам’ятників героїчної доби народу України!

Компартія вимагає притягнення до кримінальної відповідальності депутата-вандала
Перший секретар ЦК Компартії України, голова парламентської фракції комуністів Петро Симоненко звернувся до Генерального прокурора України Віктора Пшонки з депутатським зверненням щодо внесення до Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України від ВО «Свобода» Ігоря Мірошниченка у зв’язку із вчиненням ним акту вандалізму проти пам’ятника Володимиру Іллічу Леніну у місті Охтирка Сумської області 15 лютого 2013 року.
Фракція Компартії України у Верховній Раді України очікує від Генеральної прокуратури України термінової реакції на депутатське звернення Петра Симоненка та внесення до ВРУ подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт народного депутата України Ігоря Мірошниченка.

Текст звернення:

Генеральному прокурору України

Пшонці В.П.

Про внесення до Верховної Ради подання

про притягнення до кримінальної відповідальності

народного депутата України Мірошниченка І.М.

Шановний Вікторе Павловичу!

Керуючись положеннями ст.ст. 16, 17 та 19 Закону України «Про статус народного депутата України», звертаюся до Вас з метою вжиття невідкладних заходів реагування з приводу вчинення актів вандалізму на території України та притягнення винних до кримінальної відповідальності.
15.02.13 у м. Охтирці Сумської області народним депутатом України Мірошниченком І.М. разом з іншими хуліганами, які назвалися українськими націоналістами, було вчинено зухвалий акт вандалізму – зруйновано пам’ятник В.І.Леніну.
Всі зазначені злочинні дії було вчинено за попередньою змовою групою осіб, що є обтяжуючою обставиною відповідно до ст. 67 Кримінального кодексу України.
Крім того, всі обставини вчинення злочинних дій зафіксовані шляхом проведення відеозйомки, яка проводилася, як працівниками міліції, так і простими громадянами.
При цьому особи, якими було вчинено даний злочин, усвідомлювали, що діють відкрито, що зайвий раз підтверджує умисел саме на вчинення протиправних дій з особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, проявом явної неповаги до суспільства та держави.
За фактом злочинних дій органами внутрішніх справ було розпочато кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) та затримано всіх осіб, причетних до скоєння злочину, крім народного депутата Мірошниченка І.М.
Зазначені події засвідчили, що фактично під прикриттям громадських та політичних об’єднань націоналістичної спрямованості в Україні діє злочинне угрупування, основною метою якого є здійснення спланованих злочинних дій, які посягають на громадський порядок.
Такі дії носять явно замовний характер, щедро фінансуються й керуються неонацистськими і профашистськими організаціями, які, прикриваючись національними гаслами, насправді розпалюють ворожнечу всередині країни.
Необхідно звернути увагу на те, що організатором даного злочину, підбурювачем та його безпосереднім виконавцем у співучасті з іншими особами є народний депутат України, член фракції «ВО «Свобода» Мірошниченко Ігор Михайлович, 1976 р. н.
Дана особа, користуючись своїм депутатським мандатом і правовим статусом, всупереч тим повноваженням, якими наділений народний депутат, вчинила злочинні дії, відчуваючи повну безкарність і маючи стійку мотивацію до вчинення нових злочинів.
Вважаю, що таким злочинам має бути надана відповідна оцінка з боку держави і суспільства, що повинно проявитися у вигляді справедливого суворого покарання.
Ураховуючи значний суспільний резонанс, викликаний даним злочином, а також той факт, що одним із співучасників злочину є народний депутат України, прошу Вас:

1. Відповідно до ч. 3 ст. 80 Конституції України, а також ст. 218 Регламенту Верховної Ради України внести до Верховної Ради України подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт народного депутата України Мірошниченка І.М.;

2. Забезпечити повне, всебічне й об’єктивне розслідування у даній справі;

3. Взяти на особистий контроль хід та результати кримінального провадження;

4. Вжити вичерпних заходів щодо притягнення осіб, винних у вчиненні злочину, до кримінальної відповідальності.

Про результати розгляду даного звернення прошу повідомити мене в установленому законом порядку.

З повагою

народний депутат України П.М. Симоненко
Просмотров: 696 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0