Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Июнь » 10 » ЗВЕРНЕННЯ КОМУНІСТІВ - ДЕПУТАТІВ "ГЕТЬ НЕОФАШИЗМ ІЗ УКРАЇНИ!"
21:52
ЗВЕРНЕННЯ КОМУНІСТІВ - ДЕПУТАТІВ "ГЕТЬ НЕОФАШИЗМ ІЗ УКРАЇНИ!"
Високий обов'язок комуністів-депутатів 
Як уже повідомлялося, 8 червня в Києві відбулося засідання Координаційного комітету  Всеукраїнського об’єднання депутатів рад «За соціальну справедливість і народовладдя», де розглянуто питання «Про практичні дії депутатів-комуністів, депутатських формувань партії у сучасних політичних і соціально-економічних умовах в Україні».
З доповіддю виступив голова Координаційного комітету, заступник Голови депутатської фракції Компартії України у Верховній Раді В.Г. Матвєєв.
По результатам обговорення прийнято розгорнуту постанову.
В засіданні Комітету взяв участь і виступив Перший секретар Центрального Комітету Компартії України , Голова парламентської фракції КПУ у Верховній Раді П.М.Симоненко.
Прийнято звернення до народу України  «Геть неофашизм із України!».
Геть неофашизм із України!
Звернення Координаційного комітету Всеукраїнського об’єднання
депутатів Рад   «За  соціальну справедливість і народовладдя»
до народу України
Комуністи-депутати, всі народні обранці, що входять до складу Всеукраїнського об’єднання депутатів Рад  «За соціальні справедливість і народовладдя», висловлюють свою тривогу з приводу соціально-політичної та економічної ситуації в країні. Події, що відбуваються в  регіонах, в тім числі й у столиці України, нагадують гірші часи інспірованого «світовим урядом» помаранчевого перевороту 2004 року. Наше суспільство знову намагаються втягнути у вир непримиренного протистояння  між Східною і Західною Україною, в основі якого - боротьба за високі владні пости, за доступ до економічних ресурсів, за право перерозподілити та дограбувати  залишки загальнонародної власності.
Півроку, що минули після виборів до Верховної Ради України сьомого скликання підтвердили, що прорив до парламенту політичних сил в особі партії «Свобода», яка сповідує ідеологію та практику неофашизму, та її союзників в особі так званої об’єднаної опозиції, не додав країні стабільності, спокою та порозуміння. За цей час не зроблено реальних кроків щодо виведення країни із всеохоплюючої кризи, підвищення життєвого рівня народу. Націоналістично налаштовані депутати разом із мільярдерами та мільйонерами з Партії регіонів блокують конструктивні ініціативи Комуністичної партії України, спрямовані на відміну згубних пенсійної та медичної реформ, на мораторій на підвищення житлово-комунальних тарифів, на посилення відповідальності олігархів за несвоєчасну виплату заробітної плати тощо.
Мільйони жителів України стають свідками огидних спектаклів та провокацій, маніфестацій недобитих головорізів з дивізії СС «Галичина» та бандерівських банд, що їх влаштовують функціонери «Свободи» та її вимуштрувані молодчики. Мали місце брутальні  спроби силового захоплення органів місцевого самоврядування в Одесі, Києві та інших містах.
Мабуть, кожна чесна людина, яка читає ці рядки, погодиться, що для нацистів нової генерації, як і для їх попередників, немає нічого святого. В них відсутнє елементарне почуття поваги до історії, до подвигу старших поколінь – творців Великої Держави і тріумфальної Перемоги над фашизмом. Триває ганебне полювання на пам’ятники та інші героїчні символи радянської доби з участю членів парламентської фракції «Свобода».
Нас обурює, що окремі керівники міст і регіонів не лише не присікають цїєї злочинної практики, а й підтримують її, розпалюючи протистояння, конфронтацію та ворожнечу. Так, Сумський міський голова  у рік 70-ліття визволення столиці партизанського краю від німецько-фашистських загарбників, незважаючи на численні протести громадськості, протиснув на сесії міської ради рішення про знесення в обласному центрі двох пам’ятників В.І.Леніну.
У зв’язку з цим  запитання до Президента України Януковича.
Вікторе Федоровичу:
«Чому ви досі не дали публічної оцінки спробам екстремістських сил нагнітати в країні расизм, антисемітизм, ксенофобію та вандалізм, їх зневажливому ставленню до Конституції та законів?
Чому парламентська фракція вашої Партії регіонів саботує прийняття внесених депутатами-комуністами законів про посилення кримінальної відповідальності за пропаганду фашизму, за плюндрування пам’ятників загиблим воїнам та героям Великої Вітчизняної війни?
Чому ви, незважаючи на численні протести прогресивної громадськості,  досі не відмінили ганебні укази свого помаранчевого попередника Ющенка про боротьбу з пам’ятниками та іншими символами славної радянської епохи, про вшанування  націоналістичного охвістя?».
Не задумуватись над цими фактами, не робити відповідних висновків і узагальнень – це значить забути сумний досвід народів Німеччини та Італії, Іспанії та Японії, Чилі та Греції, забути, що жертвами фашизму в Другій світовій війні стали десятки мільйонів людей, серед яких чотири мільйони жителів України. Зберігати в цей час удаваний спокій і позицію невтручання - це значить сприяти утвердженню режиму войовничого націоналізму фашистського ґатунку, котрий здатний остаточно поховати в Україні залишки демократії, народовладдя, соціальної справедливості, рівноправ’я всіх націй і народностей, унеможливити цивілізоване розв’язання назрілих питань.
Від імені більш як 10000 депутатів Рад, що входять до складу нашого Всеукраїнського об’єднання «За соціальну справедливість і народовладдя», мільйонів виборців, які віддали за нас свої голоси на минулих парламентських та місцевих виборах, ми звертаємося до народу України із закликом рішуче стати на боротьбу з фашизмом.
Звертаємось до всіх, кому не байдужа доля країни, майбутнє ваших дітей і онуків приєднати свій голос до  всенародного руху:
« Геть неофашизм із України!»
Ми вимагаємо від Президента країни Януковича В.Ф, Прем’єр Міністра Азарова М.Я., Голови Верховної Ради Рибака В.В. особистої наступальної і принципової позиції у викорененні  неонацизму в усіх сферах суспільно-політичного життя, утвердженні в суспільстві такої атмосфери, в якій у націонал-фашистів та їх прихильників горіла б земля під ногами, а кожна їхня екстремістська вилазка здобувала безкомпромісну оцінку  Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, судів різної юрисдикції.

Не можна більше зволікати з прийняттям Верховною Радою законів щодо посилення відповідальності за цинічну пропаганду нацизму, наслідування його ідеології і практики.
Ми звертаємося до депутатів рад усіх рівнів із закликом оперативно і гостро реагувати на факти вандалізму, силового захоплення органів місцевого самоврядування, наруги над ветеранами Великої Вітчизняної війни, над пам’ятниками загиблим героям.
Вважаємо неприпустимим, коли  на посадах керівників виборчих та виконавчих органів самоврядування перебувають особи, які заплямували себе співробітництвом з неонацистами, потурають їх деструктивним діям.
По праву святої пам’яті про подвиг старших поколінь -  наших батьків і матерів, по праву честі, совісті і відданості ідеалам нащадків Великої Перемоги закликаємо зробити все, аби «коричнева чума» ніколи більше  не навідувалася до  наших міст і сіл, вулиць і осель, будинків і квартир, а рознощиків цієї зарази спіткала та жалюгідна доля, якої їх удостоїв травень 1945 року.

Прийнято на засіданні Координаційного комітету Всеукраїнського комітету депутатів рад

«За соціальну справедливість і народовладдя».

Київ, 8 червня 2013 року



Просмотров: 602 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0