Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Апрель » 4 » ЯК ЗАПОБІГТИ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ НА ВИБОРАХ
16:03
ЯК ЗАПОБІГТИ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ НА ВИБОРАХ
В цьому році Україну чекає чергова важлива політична подія – вибори до Верховної Ради України. Основні буржуазні парті вже починають до них готуватися: знову роздають обіцянки про всякі "підвищення та покращення”, стримують подорожчання на газ для населення (за що, мабуть, МВФ їх не гладить по голівці) тощо. Готується вже до виборів і Компартія, але в інший спосіб. Відомо, що буржуазні партії будуть використовувати всі можливі і неможливі способи, щоб не допустити справжнього волевиявлення народу, значна частина таких"демократичних процедур” проходить саме на виборах. Саме тому одне з важливих і складних завдання комуністів – запобігти цьому.
24  березня цього року в на базі одного з навчальних закладів першої столиці Радянської України – Харкові – відбувся семінар, де представники кожного із виборчих округів Полтавської, Харківської та Сумської областей були ознайомлені з особливостями нового виборчого законодавства, підготовкою та проведенням самих виборів, особливостями роботи виборчих комісій та їх членів, спостерігачів, особлива увага була наголошена на фальсифікаціях та їх запобіганню.
Про важливість підготовки спостерігачів від Компартії на виборах говорила перший секретар Харківського обкому, Народний депутат України Алла Александровська. Адже подібні навчальні заходи проводяться для того, щоб ми озброїлися правовими знаннями, знали як себе повести в тій чи іншій неправомірній ситуації, захистити інтереси Компартії та наших кандидатів у депутати підчас голосування, поділитися досвідом, обговорити питання, які можуть виникнути при навчанні. Згадала Алла Олександрівна і про соціальний захист членів Дільничних Виборчих Комісій. Наприклад, в Законі про вибори Народних депутатів України йде мова, що людина при роботі у Комісії на платній основі звільняється від виконання обов’язків за основним місцем роботи, і при цьому роботодавець повинен зберегти за нею робоче місце та заробітну плату. Але це майже неможливе у капіталістичній Україні.
Далі взяла слово юрист Ірина Залюбовська, яка використовуючи інтерактивні засоби детально розповіла про особливості проведення Виборів-2012, роль у виборах спостерігачів від Компартії, зупинилася на гострих моментах. За словами юриста, кожного разу капіталісти дуже сильно змінюють виборче законодавство залишають багато лазівок, хоча зовні для неспеціаліста вибори кожного року проходять майже за однаковими законами. Також порадила заздалегідь перевірити списки виборців на дільницях, розповіла що робити при фальсифікаціях, тиску на членів комісії та спостерігачів від КПУ з боку влади, правоохоронних органів; на що звертати увагу при самому голосуванні, перерахунку голосів, оформленні підсумкових протоколів, розповіла про психологічні моменти роботи на виборах.
Крім того наводились приклади правопорушень на виборах в Одеській, Харківській, Донецькій областях і як комуністи вели себе в тих випадках. Наприкінці семінару відбулося обговорення почутого та невеличка перевірка отриманих знань. Приємно відзначити, що в семінарі брала участь значна частина молодих комуністів (хотілося б, звичайно, щоб їх було більше), серед яких було двоє слухачів молодіжного табору "Факел-2010”.
Уже в дорозі додому ділилися враженнями від почутого члени Полтавської делегації (яку очолював депутат облради Василь Єрмолайович Сільчук), обговорювали політичну, економічну ситуацію на Україні. Як відзначив один з наших товаришів, зараз люди не задумуються над майбутнім, особливо майбутнім своїх дітей, стали безвідповідальними, процвітає споживацька психологія, бідні на духовність, моральність, принциповість. Перед на виборах готові продати свій голос за якісь 50-100 гривень, і при цьому не усвідомлюючи, що обирають депутата на кілька років, а гроші можуть витратити за кілька хвилин у магазині. В цих надзвичайно складних умовах нам приходиться працювати, але ми повинні проводити активну роз’яснювальну роботу, і кожен з комуністів добитися того, щоб привести на вибори як можна більше переконаних прихильників КПУ! 

учасник семінару Роман Мельников Полтавська область
http://www.cominformua.com

Просмотров: 672 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0