Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2015 » Май » 25 » Не дозволимо в антикомуністичній істерії зруйнувати Україну!
10:26
Не дозволимо в антикомуністичній істерії зруйнувати Україну!

Проект
Заява
Сумського обкому Компартії України

20 травня поточного року, в електронному варіанті, на 5-й день після підписання, нарешті, були оприлюднені чотири Закони, які забороняють використовувати радянську і комуністичну символіку в Україні, визнають злочинним комуністичний режим в Україні з 1917 по 1991 рік, знімають гриф секретності з архівів радянських спецслужб і визнають вояків ОУН УПА борцями за незалежність України.
Нечітко сформульовані статті Законів, особливо Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», незрозумілі дати введення в дію окремих статей, нічим не мотивована жорстка кримінальна відповідальність – спрямовані на знищення будь-якої опозиції і будь-якого інакомислення в Україні, стають інструментом залякування громадян України, посилюють розкол в суспільстві в умовах економічної кризи і посиленого воєнного психозу, провокують екстремістів на акти вандалізму, самосуду, знищення матеріальних, духовних і культурних цінностей.
Закони несуть загрозу територіальної цілісності України, постільки злочинним визначається режим, який зібрав українські землі в їх нинішніх кордонах, включаючи і Донецько-Криворізьку республіку, і області Західної України, і Буковину, і Крим. На фоні проголосованої Верховною Радою постанови про надання Уряду права не виплачувати зовнішні борги за наданими кредитами - це виглядає особливо зловісно, постільки дається привід кредиторам вимагати повернення боргів державним майном, сільськогосподарськими угіддями чи частиною території України.
Визнання вояків УПА борцями за незалежність України може ускладнити міждержавні стосунки з Польщею, Білорусією, Росією.
Прийняті Закони порушують цілий ряд статей Конституції України (від ст. 1, в якій вказано, що Україна є демократичною, правовою державою до статті 37, де викладений перелік підстав для заборони партії). На цю невідповідність вказувало ще на рівні законопроекту Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України, та на хвилі антикомуністичної істерії до його висновків не прислухались ні народні депутати України, ні сам Гарант Конституції.
Окремі статті цих Законів суперечать одна одній щодо об’єктів їх виконання: в Законі «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів…» не підлягають ліквідації лише пам’ятники і обеліски на місцях поховань і почесних поховань, а в Законі «Про увічнення перемоги над нацизмом…» передбачено збереження всіх пам’ятників і пам’ятних знаків на честь воїнів Другої світової війни. Така невизначеність в правовому полі може призвести до знищення, навіть на території області, авторських робіт мистецтва і скульптури: меморіалу Слави в м. Суми і в Спадщанському лісі на Путивльщині, пам’ятників С. Супруну та І. Кожедубу – у Сумах і Шостці, О. Бересту – в Охтирці, С. Ковпаку і С. Руднєву – у м. Путивль і т.д.
Як вбачається із Закону, руйнації підлягають всі пам’ятники, пам’ятні знаки і обеліски на могилах полеглих за встановлення Радянської влади, перших керівників місцевих Рад, перших комсомольців, і це всупереч тому, що за юридичними і моральними нормами на Україні не прийнято руйнувати могили.
Ми звертаємо увагу всіх небайдужих співвітчизників, що Закони суттєво звужують право органів місцевого самоврядування в питанні перейменування населених пунктів, вулиць, провулків, скверів і т.д., що неприпустимо в умовах, коли державна політика спрямована на децентралізацію влади. Законом же передбачено, що яке б рішення не прийняли депутати, остаточне «правильне» розпорядження підпише одноосібно керівник адміністрації. Ми вважаємо, що депутати Сумської міськради мають право самі вирішувати, чи перейменовувати їм проспект Михайла Лушпи, руйнувати його пам’ятник і викреслювати його зі списку «почесних громадян м. Суми», лише на тій підставі, що Михайло Лушпа працював першим секретарем міськкому Компартії в 70-80-і роки XX століття.
Ми вважаємо абсолютно невиправданим масове перейменування населених пунктів, вулиць, скверів, в умовах економічної кризи, коли матеріальні і фінансові витрати ніким не передбачені і не закладені в бюджети всіх рівнів, тому ляжуть новим тягарем на плечі трудящих і пенсіонерів, у яких і так зарплати і пенсії не індексуються при неймовірній інфляції, а навіть обкладаються новими податками на зразок «податок на нерухомість», «воєнний збір» чи податок на пенсії. Адже тільки в умовах області вимагається перейменувати тисячі об’єктів, збити символіку з сотень будинків і споруд, і навіть невідомо що зробити з будівлями в центрі м. Суми, де працюють облдержадміністрація і обласна та міська ради, та прилеглою багатоповерхівкою, які, за задумом архітекторів, збудовані у формі серпа і молота.
Тому ми закликаємо Верховну Раду, Уряд і Президента України вийти із стану антикомуністичної істерії, азартної боротьби з Компартією України, яка зареєстрована тільки у 1993 році, не може бути звинувачена у діях з 1917 по 1991 рік і незаангажовано подумати про долю України.
Ми конкретно пропонуємо:
1.    Привести ці Закони у відповідність до вимог діючої Конституції України, встановити єдині строки їх введення.
2.    Направити ці Закони на експертизу до Венеціанської комісії, а потім допрацювати їх у відповідності з наданими рекомендаціями.
3.    Дати мотивоване роз’яснення населенню України, чому в 90 країнах світу працюють Комуністичні партії, а в Україні це забороняється; чому звужуються політичні права громадян України і обмежується свобода слова і думки; нарешті – якими будуть відносини (дипломатичні і торгові) України з тими державами, де Комуністичні партії є правлячими, насамперед, з Китайською Народною Республікою.
За будь-яких умов, ми, комуністи будемо відстоювати громадянський мир, а не громадянську війну, до чого і закликаємо владу!
Сумський обласний комітет КПУ

 

Просмотров: 362 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0