Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2014 » Февраль » 21 » Привітання В. Даниленка з 23 лютого
13:24
Привітання В. Даниленка з 23 лютого
Дорогі ветерани, шановні захисники Вітчизни усіх поколінь!
23 лютого країна традиційно відзначає День народження непереможної та легендарної армії, яка створювалася для захисту завоювань молодої Країни Рад – першої у світі соціалістичної держави. Незважаючи на те, що цей день перейменували на День захисника Вітчизни, він для переважної більшості наших людей залишиться Днем Радянської Армії та Військово-Морського Флоту.
Це воістину всенародне свято, яке уособлює собою неминущу цінність традицій патріотизму, військового обов’язку і товариства, визнання героїчних заслуг солдат, офіцерів, трудівників тилу – усіх, хто на століття вписав в славну історію Країни Рад свої ратні і трудові подвиги.
Покоління українців, від діда – до внука, виростали з великим розумінням того, що «народ і армія – єдині», і були готові захищати рідну землю від ворога-супостата. Горді слова - захисник Вітчизни – це нерозривний зв'язок поколінь. Всі, кого ми з великою повагою називаємо захисниками  Вітчизни, уособлюють звитяги нашої армії і військово-морських сил упродовж їхньої історії та сучасності. 
Низький уклін фронтовикам, звитяжцям ХХ століття, які вистояли у смертельному двобої  і захистили світ від гітлерівського фашизму. Вони ще й сьогодні серед нас, ветерани Великої Вітчизняної війни - живі свідки героїзму і мужності.  Захисники Вітчизни – вони брали участь у так званих локальних воєнних конфліктах, миротворчій діяльності, виконуючи інтернаціональний обов’язок по заклику Вітчизни. 
Не можна забувати, що сила духу народу – у великому патріотизмі, у пам’яті про героїзм і витривалість героїв, які віддавали свої життя священному обов’язку – служінню Батьківщині. В усіх народів, в усі епохи – пам'ять про захисників своєї землі – святиня, на яку ніхто не має права замахнутися. 
Сьогодні боляче говорити, що в нашій крані знаходяться такі сили, які посягають на пам'ять про героїв Великої Вітчизняної війни, руйнуючи пам’ятники та глумлячись над сторінками історії. Подібне варварство карається в цивілізованих правових державах. Комуністична партія України  наполегливо відстоювала  право народу на історичну пам'ять. І добилася у Верховній Раді прийняття законів щодо кримінальної відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму, за осквернення або руйнування пам’ятників, споруджених в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни – радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців. І добилася у Верховній Раді прийняття законів про, будь ласка. Цьому передувала ще низка законів і постанов, зокрема про соціальний захист інвалідів війни, про вшанування на державному рівні імен  видатних людей – Героїв Радянського Союзу, прийнятих за ініціативи депутатів-комуністів.
Шановні товариші! Суспільно-політичні процеси, що відбуваються нині в Україні, змушують задуматися кожного над сьогоднішнім і завтрашнім днем.  Є сили, які роздмухують вогнище ворожнечі і неспокою, обравши  недемократичний спосіб вирішення питань. Тому хотілося б наголосити на важливому – ми не маємо права втрачати справжні, істинні орієнтири, які не підвладні часу: патріотизм,  відданість і служіння своїй Вітчизні.
Напередодні 23 лютого бажаю усім поколінням захисників і їхнім родинам мирних буднів і радісних свят, міцного здоров’я і усього найкращого.

З повагою
Володимир ДАНИЛЕНКО,  
перший секретар Сумського ОК КПУ, народний депутат України VI скликання

Просмотров: 406 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0