Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2014 » Ноябрь » 14 » Привітання Володимира Даниленка до Дня працівника сільського господарства
14:53
Привітання Володимира Даниленка до Дня працівника сільського господарства

Шановні працівники агропромислового комплексу, дорогі селяни!


День працівників сільського господарства України - свято тисяч людей Сумщини, яка завжди була в авангарді сільськогосподарського виробництва, славилася щедрими врожаями, впорядкованими селами, що розквітали з року в рік новобудовами. Особлива гордість аграрної Сумщини - трудівники полів і ферм, хто за свої результати був нагороджений орденами і медалями. Не можна у цей день не згадати уславлену трудівницю, двічі Героя Соціалістичної Праці Марію Харитонівну Савченко з Лебединщини, сузір’я  п’яти Героїв Соцпраці із колгоспу «Комінтерн» Недригайлівського району, і перелік славних імен можна продовжувати, адже 102 трудівники Сумщини відзначені золотими зірками Героя Соціалістичної Праці.
На жаль, сьогодні аграрна галузь України – це  інвестиційні компанії, котрі  бездумно експлуатують землю, не розвивають сільську інфраструктуру, не створюють переробних підприємств і робочих місць. Мізерна орендна плата за паї не рятує ситуацію. Виробництво багатьох видів сільгосппродукції, у тому числі молочної, перейшло у приватні господарства селян. Держава не підтримує сільгоспвиробників, про державні дотації українське село може тільки мріяти; низькі закупівельні ціни на продукцію, вирощену тяжкою селянською працею, роблять селян одними з найбідніших. Раніше квітучі села сьогодні вимирають, позбавлені будь-яких перспектив, демографічна ситуація у сільських районах України – катастрофічна.
Нинішню владу проблеми селян не турбують, для олігархічного капіталу  земля – не національне багатство, а засіб для наживи. Тільки реальна влада трудівників, коли всі ресурси будуть у руках тих, хто там працює, може покласти край такій ситуації. І якщо сьогодні Сумщина ще може звітувати про надої молока і вирощене м'ясо, то це здобуто вашою невтомною щоденною наполегливою, і такою важкою працею, шановні трудівники села. Звертаючись з вдячністю до Вас, трудівників села, хочу побажати усім  благополуччя, щоб під мирним небом дозрівали щедрі врожаї золотих пшениць – на благо кожного українця.


Володимир ДАНИЛЕНКО,   
перший секретар Сумського обласного комітету Компартії України, народний депутат України VІ скликання          

 

Просмотров: 396 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0