Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2014 » Апрель » 14 » ШОКУЮЧА ПРАВДА ПРО ЄВРОСОЮЗ
12:12
ШОКУЮЧА ПРАВДА ПРО ЄВРОСОЮЗ

Більше половини європейців вважають, що їхнє життя погіршилося з вини Брюсселя. Італійці, які найбільше схвалювали створення Євросоюзу та з оптимізмом чекали переваг в економічних відносинах, перетворилися на євроскептиків, повідомляє видання ilgiornale.it.
«Наша хистка національна ідентичність, слабкість наших інститутів, низький рівень демократичності політичної боротьби, можливо, пояснюють той факт, що ми виявилися країною, найбільш захопленою ідеями європеїзму, проголошуваними засобами масової інформації та інтелектуалами», — констатує італійське видання. Сьогодні усе змінилося: провал Європи, її перетворення на раду бюрократів, далеких від потреб народу, економічна криза, яка поставила на коліна нашу виробничу систему й зруйнувала соціальну згуртованість; радикально змінилася й суспільна думка про європейський проект, який нині розглядається як загроза для майбутнього.
Але це характерно не лише для Італії: від Франції до Іспанії, від Бельгії до Швеції невдоволення європейським устроєм зростає. Навіть у багатій Німеччині, яка найбільше відчула вигоди єдиної валюти й політики Євросоюзу, зростають антиєвропейські настрої. Один із найбільших аналітичних центрів у світі Ipsos Mori, який тісно співробітничає з європейськими урядами, провів опитування про настрої в Євросоюзі серед громадян десяти країн-членів ЄС. Результати — це бомба сповільненої дії через нездатність єврократів із Брюсселя зрозуміти, що приховується під руїнами єдиної Європи, інститути якої її громадяни сприймають як ворожі.
Близько 68% європейців вважають, що ЄС рухається в абсолютно неправильному напрямку. Найбільше незадоволені італійці (77%), за ними —  французи та іспанці (76%). Євроскептицизм поширюється й у країнах, які недавно приєдналися до ЄС, наприклад, в Угорщині та Польщі. У Німеччині Євросоюзом незадоволений 61% громадян. Опитування показало, що 50% європейських громадян хотіли б меншої централізації, 34% хотіли б, щоб у загальноєвропейських інститутів було менше влади, 20% взагалі хотіли б вийти з Євросоюзу. Найбільше незадоволені англійці та шведи. Європейці вважають, що об’єднання Європи негативно позначилося на таких стратегічних секторах, як економіка (59%), фінанси (65%), податки (68%), сільське господарство (60%), юридична сфера (59%), імміграція (59%).
Дані підтверджують, що до найбільших проблем громадяни належить політика жорсткої економії, пов’язана з податковим гнітом і прагненням знизити державний борг, а також погане функціонування фінансової системи. Все це веде до виникнення сумнівів про наявність вигід у спільному існуванні в ЄС. 65% опитаних вважають, що їхні власні життєві стандарти погіршилися відтоді, як їхня країна увійшла в Європу. Найнегативніші відгуки зафіксовані в Італії та Швеції. Найболючіша тема — це втрата суверенітету. 64% опитаних громадян вважають, що створення єдиної Європи негативно вплинуло на здатність вибраних урядів окремих країн приймати рішення в інтересах нації. Немає справедливості: більше половини європейців гадають, що ЄС сприяє багатим країнам за рахунок бідних. Це думка найбільш поширена в Іспанії та Італії й найменш — у Німеччині.
 
Це опитування є показником явища, наслідки якого важко прорахувати. Останніми місяцями всюди на континенті проявляються антиєвропейські рухи, у Шотландії й Каталонії нестримні прагнення до незалежності, у регіоні Венето був проведений референдум, про який говорять в усьому світі, але тільки не в Італії. Європа не змінюється, але змінюються європейці.
Пани в Брюсселі перебувають далеко, й за своїм сміхом приховують нездатність зрозуміти те, що відбувається. «Вони стерли Європу країн і народів (про яку думали батьки-засновники), щоб створити Європу банків та елітарних співтовариств. Тепер країни й народи намагаються повернути минуле», — відзначає ilgiornale.it.
 
http://www.komunist.com.ua/index_u.htm

 

Просмотров: 397 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0