Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2014 » Апрель » 16 » «Свобода» - хорти Путіна?
13:43
«Свобода» - хорти Путіна?

Партія «Свобода» оприлюднила заяву, в якій вимагає розпуску фракції комуністів у Верховній Раді. «Фракцію КПУ у Верховній Раді України слід розпустити у зв'язку з її антидержавною діяльністю». Мін'юст терміново має розглянути питання антиконституційної діяльності КПУ», - йдеться в заяві, зробленій за результатами екстреного засідання фракції «Свобода» щодо подій у східних регіонах України...
« Антикомунізмом «свободівці» прикривають своє справжнє обличчя. З точки зору будь-якого не ангажованою спостерігача вони є інструментом чужої геополітичної гри, працюючи на розкол України. Після ініційованого «Свободою» скасування мовного закону ми втратили Крим. Тепер націоналісти загострюють протистояння на Південному Сході», - вважає керівник аналітичного центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов.
Він зазначив, що протести в східних областях проходять не під прапорами КПУ. Компартія багато років не була при владі, і не несе відповідальності за загострення громадянського протистояння. Однак, «свободівці» у своєму рецепті виходу з кризи наполягають на забороні комуністичної ідеології.
«Вони перекладають відповідальність з хворої голови на здорову. Адже саме «свободівці» виконують роль хортів Путіна, займаючись вандалізмом і провокаціями. «Свободівці» беруть участь у нападах на кандидатів у президенти, прагнучи зірвати вибори. А молодіжне крило «Свободи» - організація "С14" причетна до підпалу офісу компартії в Києві», - сказав Золотарьов.
Відзначимо, що координатором «С-14» виступає київський «свободівець» Євген Караста. За неофашистським звичаєм, цифрою 14 в її назві зашифроване ім'я Адольф Гітлер (А - перша буква алфавіту. Г- четверта). Також ця цифра означає 14 -у букву латинського алфавіту - N ( для них означає - «Нацизм») і 14 слів людиноненависницького гасла американських расистів.
«Людям, які прагнуть заборонити компартію варто заглянути в положення Венеціанської комісії. За ним забороні можуть підлягати партії, які сповідують фашизм, расизм, що закликають до розпалювання міжнаціональної ненависті. Якраз те, чим займається «Свобода», - зазначив експерт.
Він привів у приклад резонансні висловлювання нардепа Ірини Фаріон, яка називає жителів Південного Сходу «люмпенами», «істотами, яких слід розстрілювати». «Вони чужаки, їх рівень культури нижче плінтуса», «я б їх просто стріляла», «ці істоти заслуговують тільки одного - смерті», - це лише кілька фраз з уст Фаріон.
Такі промови караються за 161 статтею Кримінального кодексу як спрямовані на розпалювання ненависті. За це передбачені великі штрафи і навіть тюремні терміни від 2 до 5 років. Однак, керівництво «Свободи» не дає ніяких оцінок діям свого депутата...
«Подібні дії завдають шкоди Україні, розколюють країну. Адже мешканці Південного Сходу бачать, що з ними намагаються розмовляти з позиції сили. Вони захищаються від агресії на свою адресу. А Кремль використовує такі витівки націоналістів для своєї пропаганди», - сказав Золотарьов у коментарі ГолосUA (див. інфографіку).
Симоненко с парламентской трибуны прямо заявил, что националисты выполняли сценарий Российской Федерации по уничтожению независимости и расколу Украины.">Відзначимо, що лідер комуністів Петро Симоненко з парламентської трибуни прямо сказав, що націоналісти виконували сценарій Російської Федерації зі знищення незалежності та розколу України. Тоді «свободівці» накинулися на нього з кулаками.
А нардеп-«свободівець» Ігор Мірошниченко наскаржився в СБУ і Генпрокуратуру на «антиукраїнські висловлювання» Петра Симоненка, звинувативши його в «закликах до повалення конституційного ладу» і «сепаратизмі».
«Це - відверта підміна понять. Бондаренко.">Адже КПУ виступає за федералізацію, яка може об'єднати країну, а не за відділення від неї територій», - вважає директор Інституту української політики Костянтин Бондаренко. Він зазначив, що федералізація дозволяє перерозподілити повноваження між центральною владою і регіонами, і великі промислові країни, такі як Росія і США, є федераціями.
«Звинувачення в сепаратизмі на адресу КПУ просто абсурдні», - додав Бондаренко в коментарі ГолосUA.

 

Тарас Корпан

Источник: http://ua.golos.ua/politika/14_04_15_

svoboda__gonchie_psyi_putina_infografika
Golos.ua © 2013

 

Просмотров: 481 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0