Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2015 » Январь » 20 » Україні загрожує страшна фіскальна криза вже на початку весни - ЗМІ
10:58
Україні загрожує страшна фіскальна криза вже на початку весни - ЗМІ

Головними викликами в 2015 році для українського бізнесу стануть не війна і криза, а податки.

Про це в статті для "Дзеркала тижня" пише Юлія Самаєва.

Вирішивши залучити бюджет-2015 на 98 млрд гривень більше, ніж в 2014 році, уряд зламав через коліно багатьох підприємців, оскільки реалізовувати амбітні плани з наповнення держскарбниці будуть саме платники податків, а не Кабмін, йдеться у статті.

Бізнесу доведеться віддавати останню сорочку, і ніяких поліпшень для його роботи не буде. Податкова реформа істотно підвищила фіскальний тиск, при цьому не спростивши, а ускладнивши адміністрування податків і зборів, зазначає автор.

"Погано, що уряд продовжує мислити у фіскальній, а не економічній логіці. Відштовхуватися потрібно не від того, який рівень оподаткування дає змогу економіці вижити, а від реальної розрахованої суми податкових надходжень. Але за основу знову беруться видатки бюджету, а потім установлюються податкові норми, необхідні для збирання такої суми", - розповів  Валерій Пекар, співзасновник проекту "Нова Країна".

За його словами, результатом буде страшна фіскальна криза вже на початку весни: грошей буде недостатньо для оплати видатків.

"І що далі? Нова емісія та новий виток інфляції? Припинення фінансування армії, освіти та інших бюджетних сфер? Війна потребує негайних реформ. І перше, що необхідно зробити уряду, - запустити економічний розвиток. Це можливо тільки при скасуванні всіх регуляторних обмежень, запровадженні простої, прозорої та дешевої в адмініструванні податкової системи", - вважає Пекар. 

http://www.epravda.com.ua/news/2015/01/17/522217/

Просмотров: 361 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0