Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Апрель » 18 » Вікторія Бабич звернулася до прокуратури з вимогою заборонити прапор Європи у місті Тростянець
09:25
Вікторія Бабич звернулася до прокуратури з вимогою заборонити прапор Європи у місті Тростянець
Народний депутат України Вікторія Бабич 16 квітня 2013 року звернулася до прокуратури Тростянецького району з вимогою скасувати рішення Тростянецької міської ради № 54 «Про використання Прапора Європи в місті Тростянець», відповідно до якого прапор Європи вивішуватиметься на адміністративних приміщеннях під час державних свят та застосовуватиметься при проведенні міжнародних заходів у м. Тростянець.
Зокрема, поряд із Державним прапором використовуватиметься Європейський під час таких свят, як День Соборності та Свободи України (22 січня), День міжнародної солідарності трудящих (1 та 2 травня), День Перемоги та День Європи (9 травня), День Європи в Україні, День Конституції України (28 червня), День проголошення державного суверенітету України (16 липня), День Незалежності України (24 серпня), День міста Тростянець (перша субота вересня),Європейський день мов (26 вересня) та День проведення Всеукраїнського референдуму на підтримку Акту проголошення незалежності України (1 грудня).
У своєму зверненні народний депутат зазначила, що відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їхні посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Державні символи України нерозривно пов'язані  за  своїм змістом  з  її державним суверенітетом (абзац перший підпункту 3.1 пункту  3  мотивувальної  частини  Рішення  Конституційного   Суду України  від  16  січня  2003  року  N 1-рп/2003). Державні символи є  підтвердженням  факту  існування  держави,  її суверенітету та спрямовані на зміцнення її авторитету, зокрема під час проведення урочистих заходів та офіційних  церемоній.  Держава встановлює  порядок  використання  державних  символів  та належну систему їх правового захисту,  за яких  забезпечується  повага  та гідне ставлення до державних символів.«Після того, як я дізналася про рішення місцевих рад щодо використання прапора Європи, держави, яка навіть не входить до будь-якої співдружності з Україною та не дає право українцям відвідувати її без сплати мита та отримання відповідної візи, яку більшість українців просто не зможе отримати, мені стає прикро за тих місцевих керівників, які принижують український народ та мешканців міста, примушуючи їх святкувати державні свята під прапором чужої держави»,- зазначила комуніст Вікторія Бабич.

Прес-служба народного депутата України Вікторії Бабич
Просмотров: 664 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0