Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2014 » Март » 3 » ЗАЯВА ПРЕЗИДІЇ ЦК КОМПАРТІЇ УКРАЇНИ
10:22
ЗАЯВА ПРЕЗИДІЇ ЦК КОМПАРТІЇ УКРАЇНИ
Сучасна Україна переживає один з найдраматичніших моментів в своїй історії. Внаслідок гострого трьохмісячного протистояння, яке супроводжувалося масовими безпорядками, застосуванням зброї, захопленням адміністративних, в тому числі урядових приміщень, пролилася кров, загинули люди.

Висловлюючи співчуття безвинно потерпілим, рідним і близьким загиблих, Президія Центрального Комітету Компартії України заявляє про глибоку стурбованість трагічним розвитком подій в суспільстві. Наша партія, іі фракція у Верховній Раді України неодноразово звертали увагу  Президента та Уряду на згубність політичного курсу, який ними проводився, його антинародний характер, відступ від передвиборних обіцянок і фактичний обман народу, тенденції до встановлення в країні авторитарного режиму. Однак воля народу, висновки науковців, наші застереження і пропозиції брутально ігнорувалися, виходячи з власних інтересів.

Це призвело до катастрофічних наслідків в усіх сферах життя держави і суспільства. Країна опинилася перед загрозою дефолту. Життя мільйонів людей погіршується. Державний організм вразила тотальна корупція. Безпрецедентно знизився рівень довіри населення до всіх інститутів влади.

В такій обстановці вибух став неминучим. Зарозуміла, самовпевнена, збанкрутіла влада не зробила належних висновків з того, що сталося, діяла невиважено, не змогла запобігти трагічному розвитку подій, порушенням законності та застосуванню зброї. А коли ситуація досягла критичної фази, В. Янукович і багато високопоставлених чиновників боягузливо покинули доручені їм державні посади, а частина й Україну.

За своїм змістом загострення ситуації має в основі непримиренну боротьбу всередині панівного класу – різних угрупувань олігархічного капіталу, більшість з яких на президентських виборах підтримали В. Януковича, а на даному етапі виступили проти "Сім’ї” – клану ненажерливих олігархів, наближених до глави держави, що склався за роки його президентства. До табору тих, хто завоював владу, вже перебігла і значна частина членів фракції Партії регіонів. І тих, й інших менш за все цікавлять інтереси виборців, до яких вони йшли під популістскими гаслами. І тих, й інших не бентежить, що західні емісари поводять себе в Україні як на підмандатній території.

Президія Центрального Комітету КПУ висловлює глибоке занепокоєння роздмухуванням в країні антикомуністичного психозу, фактами печерного вандалізму і розбою – знищенням пам’ятників В.І. Леніну, захисникам Вітчизни часів Великої Вітчизняної війни, бандитськими нападами на приміщення комітетів нашої партії в Києві, інших містах, моральним і фізичним терором проти комуністів. Все це не знаходило належної оцінки і правових заходів з боку попередньої влади. Не засуджує таких дій і нова влада. Користуючись цим, неонацисти ще більше розперезалися.

Враховуючи всі ці обставини, Компартія, її фракція у Верховній Раді виступатимуть опозицією до нової влади.

Ми і далі будемо діяти конструктивно і відповідально, послідовно, дотримуючись Конституції, обстоювати інтереси трудового народу, захищати національні інтереси України, добиватись відновлення громадянського миру, дотримання законності, робитимемо все для забезпечення єдності і територіальної цілісності нашої Вітчизни.

Вважаємо невідкладним завданням правоохоронних органів провести глибоке, всебічне розслідування трагічних подій, що відбулися та дати їм об’єктивну оцінку. Винні у порушенні законів, загибелі людей, повинні понести покарання, незалежно від того, на якому боці вони виступали.

Вкрай важливо якомога швидше ввести ситуацію в країні, в усіх її регіонах у правове поле, відновити нормальну роботу всіх органів влади і самоврядування, припинити будь-які прояви беззаконня і свавілля, не допустити переслідування людей за їхні політичні переконання, ідеологічні погляди, надійно захистити декларовані Конституцією України права і свободи громадян.

Критична ситуація в країні вимагає зосередження зусиль насамперед на відверненні краху і подоланні кризових явищ в економіці, вирішенні нагальних проблем в соціальній сфері. Реальною основою для ділового обговорення і розв’язання цих питань може бути Антикризова програма, запропонована нашою партією, але ігнорована попередньою владою.

Вважаємо за необхідне негайно ухвалити рішення про скасування так званих реформ у сфері пенсійного забезпечення і охорони здоров’я, не допустити прийняття Трудового кодексу, багато положень проекту якого порушують Конституцію Украіни, мають дискримінаційний щодо людей праці характер.

Нагальними справами є також впровадження прогресивної системи оподаткування, здійснення глибокоі реформи заробітної плати, відновлення і збереження соціально справедливих гарантій громадян, загальнодоступних охорони здоров’я, освіти, соціального захисту і забезпечення.

Ні в якому разі не можна допустити приватизації стратегічно важливих галузей і підприємств вітчизняної економіки, а ті об’єкти, які були приватизовані з порушенням закону, тобто вкрадені у народу, – повернені у власність народу.

Ми підтримаємо усі конкретні кроки, спрямовані на придушення і викорінення з життя нашого суспільства корупції та інших форм організованої злочинності.

З цих та інших питань у нашої парламентської фракції є серйозні напрацювання. Частина з них вже внесена на розгляд Верховноі Ради.

Ми вважали за необхідне відновлення дії положень Конституціі, які забезпечують повернення на даному етапі до парламентсько-президентської республіки, і підтримали відповідні рішення Верховної Ради. У нас є конкретні пропозиції – вони внесені до парламенту – стосовно подальшого вдосконалення Основного Закону держави, зміцнення демократичних засад суспільного і державного життя, недопущення сповзання до авторитаризму, під якими б гаслами він не виступав.

Конче необхідно у найкоротші строки здійснити реформу влади і самоврядування у регіонах і на базовому рівні, створити, нарешті, належні правові і бюджетно-фінансові умови для нормальної діяльності самоврядних органів.

Ми твердо дотримуємося принциповоі позиції: найважливіші питання державного життя, передусім ті, що стосуються форми суспільного ладу і державного устрою України, вибору вектора її зовнішньополітичноі і економічної інтеграціі, вступу до міждержавних союзів, мають вирішуватись з урахуванням думки народу, тобто через всеукраїнський референдум.

Інтереси нашого народу, єдність країни, забезпечення і захист національних інтересів для нас – перш за все.

25 лютого 2014 року

Просмотров: 392 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0