Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Июль » 25 » МИТНИЙ СОЮЗ: ЗА ЧИ ПРОТИ?
03:34
МИТНИЙ СОЮЗ: ЗА ЧИ ПРОТИ?
23 липня у Хмельницькому в приміщенні ЖЕКу №5 відбулася зустріч активістів Компартії України з мешканцями мікрорайону Дубово.
Основним питанням зустрічі було обговорення стратегічного курсу України. У своєму виступі перший секретар Хмельницького МК КПУ Віталій Сопрук наголосив на тому, що саме Митний Союз дасть змогу Україні в період кризи не лише утримати економіку на плаву, але й збільшить прибутки наших підприємств.
Продовжуючи тему зустрічі секретар Хмельницького ОК КПУ Дмитро Мельник розкрив реальний ризик вступу до Європейського союзу, адже вимоги, які ставляться перед нашою державою показують те, що жодним чином вступ у СОТ та ЄС не підтримують національних інтересів, через що в державі існує постійне скорочення робочих місць.
Також виступив другий секретар Хмельницького МК КПУ Ксенжук Степан Йосипович, який звернув увагу на реальні проблеми сьогодення, коли наші чиновники проводять політику у власних інтересах, а народ жодним чином на це не реагує.
Об'єктивні вчені та економісти України та Росії своїми розрахунками і прогнозами дають підстави говорити про 6-10 млрд. дол. сумарного позитивного ефекту для України:
- Це приріст українського експорту в РФ на 4,6-8,8 млрд. дол;
- Це зростання експорту продукції машинобудування та інших галузей, що виробляють продукцію з високою доданою вартістю;
- Це скасування в рамках ЄЕП експортних мит на вуглеводні дають до 3 млрд. дол. позитивного сальдо торгового балансу України;
- Досягнення угоди щодо газотранспортного консорціуму забезпечить завантаження ТТС та отримання стабільного доходу від транзиту;
- Це і додаткових півтора млрд. дол. при скасуванні захисних і технічних бар'єрів у міждержавній торгівлі;
- Це, безумовно, дозволить нашій країні збалансувати торговий баланс і забезпечити макроекономічну стійкість.
Повноцінна участь в інтеграційних процесах на Євразійському просторі забезпечить Україні гарантовані ринки збуту для своїх виробників. Дасть можливість наростити обсяги виробництва, і істотно розширити структуру експорту.
Українські підприємства отримають стабільні замовлення, дадуть своїм працівникам стабільну роботу і зарплату.
На іншій чаші ваг - підписання угоди про Асоціацію з ЄС та створення Зони вільної торгівлі. Цей вибір нав'язується під міфічні обіцянки досягнення європейського рівня життя та європейських цінностей.
При цьому прямі втрати державного бюджету України у зв'язку з відміною тільки митних зборів після створення ЗВТ оцінюються на рівні 5-10% ВВП. Джерел ліквідації цього дефіциту, крім нарощування позик на сьогоднішній день немає.
Важливо також враховувати, що зняття тарифних і скорочення нетарифних бар'єрів у взаємній торгівлі, в тому числі безмитний імпорт з ЄС більшості видів сільськогосподарської продукції - це ключові зобов'язання, які бере на себе Україна в рамках Договору про Асоціацію.
Компартія наполягає на тому, щоб ще до листопадового саміту "Україна-ЄС", де планується підписання відповідного, без перебільшення кабального, договору про Асоціацію і Зону вільної торгівлі, був проведений всеукраїнський референдум.
Комуністи вже почали активну роботу по створенню ініціативних груп для збору підписів для оголошення всеукраїнського референдуму з питання про приєднання до Митного союзу і Євразійського економічного співтовариства. Долю країни має вирішити народ, а не олігархічні клани.

http://www.cominformua.com/index.php/razdeli/vesti-s-regionov/item/1718-mitniy-souz-za-chi-proti?
Просмотров: 579 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0