Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2014 » Май » 6 » ПЕТРО СИМОНЕНКО: УРЯД ЯЦЕНЮКА ВЕДЕ УКРАЇНУ В РАБСТВО МІЖНАРОДНОГО КАПІТАЛУ
13:24
ПЕТРО СИМОНЕНКО: УРЯД ЯЦЕНЮКА ВЕДЕ УКРАЇНУ В РАБСТВО МІЖНАРОДНОГО КАПІТАЛУ

Громадяни України вже зараз можуть на собі відчути перші результати так званих антикризових заходів нового уряду. Ціни на товари повсякденного попиту почали зростати. Про це заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко.

«Згідно з останніми даними Державної служби статистики, у березні споживчі ціни зросли на 3%.  Зокрема на продукти харчування та безалкогольні напої — на 2,4%. Найбільший стрибок цін зафіксований на такі товари: яйця — на 21,3%, на 11,8% зросли ціни на фрукти: цитрусові — на 9,3%, яблука — на 7,3%. Від 5,4 до 10,4% стали дорожчими цукор, рис, продукти переробки зернових. На 3,2% збільшилися ціни на рибу, овочі, кисломолочну продукцію, у тому числі на масло, сири. Одяг і взуття подорожчали на 6,1%. Зафіксовано підвищення ціни на транспорт на 5,7%. Ліки подорожчали в середньому на 15—20%», — відзначив П. Симоненко.

Ситуація з ліками викликає особливе занепокоєння. Експерти одностайні в тому, що введення ПДВ на ввезення імпортних лікарських препаратів може призвести до значного подорожчання лікування. Зокрема, відзначалося, що зростання цін на ліки може досягти 80%.

«Втім, це — лише початок. За підрахунками авторитетних економістів, рівень бідності в Україні в 2014 р. у результаті реалізації так званих антикризових заходів уряду зросте на 100%. Причиною загального зубожіння людей експерти називають цілковиту відсутність у запропонованих урядом законодавчих ініціативах заходів, спрямованих на стимулювання економічного зростання», — заявив Петро Симоненко.

Він також уточнив, що уряд поки що абсолютно нічого не запропонував у сфері боротьби з корупцією, зокрема, не розроблені заходи протидії тотальному розкраданню бюджетних коштів під час проведення державних закупівлях.

«Уряд Яценюка пішов найпростішим шляхом — відібрати гроші в пересічних громадян. При цьому великий капітал почувається привільно й продовжує збагачуватися.

Дії уряду спрямовані на те, аби повністю виконати вказівки Міжнародного валютного фонду. Для цього вжиті заходи з метою збільшення доходів бюджету через посилення податкового тягаря на економіку. З другого боку, зменшується видаткова частина бюджету шляхом кардинального скорочення соціальних виплат», — констатував Петро Симоненко.

Лідер КПУ висловив думку, що  нова влада прагне здобути прихильність західних кредиторів і одержати від них чергову подачку у вигляді позик.

«Яценюк чомусь називає вжиті заходи «врятуванням економіки». Насправді ж ці заходи ведуть до руйнування внутрішнього ринку 
й дедалі більшого зубожіння населення. Кабінет Азарова міг легко одержати кредит від МВФ, якби погодився на такі кабальні умови. Але розуміння катастрофічних наслідків цих кредитів для країни змушувало шукати інші варіанти», — констатував він.

Петро Симоненко вважає, що прем’єр Яценюк повинен назвати речі своїми іменами, а саме: привселюдно заявити, що він виконує вимоги Міжнародного валютного фонду. І ці вимоги не мають ніякого відношення до відродження національної економіки, а навпаки, ведуть до поневолення України країнами «золотого мільярда».

«Компартія пропонує абсолютно інший шлях економічного розвитку. Але добитися відродження української промисловості без зміцнення внутрішнього ринку й звільнення від диктату міжнародних лихварів в особі МВФ неможливо. Компартія залишається єдиною політичною силою, котра послідовно відстоює економічний суверенітет України, без якого немає й політичного», — резюмував 
лідер КПУ.

 

http://www.komunist.com.ua/

Просмотров: 403 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0