Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Июль » 22 » Вікторія Бабич звітує перед виборцями
15:31
Вікторія Бабич звітує перед виборцями
Звіт за другу сесію VII скликання народного депутата України, першого секретаря Охтирського міськкому КПУ Вікторії Бабич

(лютий 2013- липень 2013)

Законотворчість

Другу сесію VII скликання народного депутата України Вікторія Бабич розпочала з реєстрації проекту Закону України про внесення змін до статті 1058 Цивільного кодексу України (щодо відповідальності банку за порушення умов договору банківського вкладу (депозиту).
Проектом передбачено відповідальність банків за порушення умов договору банківського вкладу (депозиту) щодо своєчасного повернення депозитів, у вигляді сплати вкладнику пені  у розмірі одного відсотка від суми депозиту за кожен день прострочення виконання зобов'язання.
Зазначена ініціатива сприятиме захисту прав та законних інтересів клієнтів банківських установ, та дозволить захистити їх від порушень банком умов своєчасного повернення вкладів шляхом введення відповідної відповідальності банків.
Законопроект  розроблений Вікторією Бабич, як головою підкомітету з питань гарантування вкладів громадян та захисту прав споживачів фінансових послуг з метою захисту прав та законних інтересів клієнтів банківських установ і спрямований на припинення практики невиконання банком своїх зобов'язань за умовами договору банківського вкладу (депозиту). Цей законопроект урівнює у правах банк та клієнта, так сьогодні у разі не сплати своєчасно платежу по кредиту клієнт повинен платити пеню, а у разі несвоєчасного повернення депозиту банк ні чого не повинен відшкодовувати.
19 лютого 2013 року у Верховній Раді України  був зареєстрований проект Закону України про внесення доповнень до статті 43 Закону України «Про фізичну культуру і спорт» (щодо підвищення гарантій спортивної майстерності). Авторами зазначеної ініціативи стали народні депутати-комуністи Вікторія Бабич та Олександр Присяжнюк.
Основним завданням проекту є підвищення престижності спортивних звань: заслужений тренер України;  заслужений майстер спорту України;  майстер спорту України міжнародного класу; гросмейстер України; майстер спорту України та підтримка зазначених спортсменів для участі у всеукраїнських та міжнародних  змаганнях.
Проектом пропонується надати право спортсменам вищої категорії безкоштовно користуватися фізично-спортивними послугами закладів фізичної  культури  і  спорту засновниками, яких є державні органи та підприємства.
Передбачити право спортсменів вищої категорії на безкоштовний проїзд у приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією  України для  участі у всеукраїнських та міжнародних  змаганнях.
Прийняття зазначеного проекту сприятиме розвитку фізичної культури та спорту в Україні, буде забезпечувати належну участь спортсменів вищої категорії у всеукраїнських та міжнародних змаганнях.
Надасть можливість спортсменам вищої категорії підтримувати та ділитися своїми спортивними навиками за рахунок користування фізично-спортивними послугами закладів фізичної  культури і спорту та слугувати прикладом для спортсменів початківців та розрядників.
7 березня 2013 року Вікторією Бабич був зареєстрований проект Постанови Верховної Ради України про відзначення 75-річчя утворення Сумської області, співавтором зазначеної ініціативи стала народний депутат Ольга Левченко.
Проектом пропонується 10-го січня 2014 року на державному рівні урочисто відзначити 75 – річчя утворення Сумської області, утворити організаційний комітет та затвердити план заходів та їх фінансування з Державного бюджету України, в яких передбачити:
· проведення реконструкції та ремонту молодіжного центру «Романтика», розташованого за адресою: м. Суми, вул. Героїв Сталінграду, 3;
· проведення реконструкції та ремонту Комунального закладу «Охтирський міський центр культури і дозвілля», розташованого за адресою: Сумська область, м. Охтирка, вул. Гончаренка, буд 2а.
В кінці березня 2013 року депутатом був зареєстрований проект Постанови про відзначення 70-річчя "Карпатського рейду" партизанського з'єднання Сидора Ковпака.
Проектом цієї Постанови пропонує вдалося 12 червня 2013 року на державному рівні урочисто відзначити 70-річчя «Карпатського рейду» партизанського з’єднання Сидора Ковпака на основі передбаченого та розробленого плану відповідних урочистих заходів.
Метою проекту є прийняття рішення про гідне відзначення 70-річчя «Карпатського рейду» партизанського з’єднання Сидора Ковпака на державному рівні.
Основним завданням - збереження і розвиток славних бойових традицій українського народу, посилення патріотичного виховання молоді на прикладі партизан з’єднання С.А. Ковпака - С.В. Руднєва.
Квітень позначився реєстрацією у Верховній Раді України проекту Постанови Верховної Ради України про заходи щодо збереження регіонального ландшафтного парку "Бакальська коса" в Автономній Республіці Крим, авторами якої стали народні депутати України від Комуністичної партії України Вікторія Бабич, Сергій Топалов, Омелян Парубок та Лариса Байдюк.
Проектом цієї Постанови пропонується Кабінету Міністрів України вжити заходів щодо призупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами щодо видобування піску у родовищі «Бакальська банка»;
забезпечити проведення комплексної оцінки впливу на навколишнє природне середовище факту видобування піску у межах 10 кілометрової зони від границі регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса» в Автономній Республіці Крим, а також інших факторів, що призводять до його руйнування;
посилити контроль за додержанням дотриманням законів у сфері охорони навколишнього природного середовища у межах регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса» включаючи прилеглу акваторію моря.
Верховній Раді АР Крим у тримісячний термін розробити та затвердити програму збереження регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса» в Автономній Республіці Крим та відновлення його ландшафту, передбачивши відповідні кошти в бюджеті АР Крим.
Правоохоронним органам перевірити стан дотримання законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища органами виконавчої влади при наданні спеціальних дозволів на видобуток піску поблизу регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса» та у разі виявлення порушень вжити заходів відповідно до законодавства.
Нагадаємо, у квітні 2008 року Міністерство охорони навколишнього природного середовища України видало спеціальний дозвіл на користування надрами щодо видобування піску з родовища Бакальська банка, що знаходиться на відстані 7 кілометрів від краю регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса». Дозвіл видавався без врахування знаходження родовища поблизу об’єкту природно-заповідного фонду.
Після початку видобування піску, регіональний ландшафтний парк «Бакальська коса» починає зникати, мис коси зменшується у розмірах та розмивається навпіл.
У червні Вікторія Бабич разом зі своїми колегами, Петром Цибенком та Романом Шугало запропонували Верховній Раді проект Закону України Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо відповідальності за перешкоджання використання форм увічнення Перемоги ), реєстраційний номер 2355.
Законопроект розроблений з метою встановлення адміністративної відповідальності за створення перешкод для використання форм увічнення перемоги передбачених статтею 2 Закону України «Про увічнення Перемоги у Великі Вітчизняній війні 1941-1945 років».
Основними положеннями цього законопроекту встановлюється адміністративна відповідальність за створення перешкод будь-якою особою для використання форм увічнення Перемоги та подвигу народу-переможця, у вигляді штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Також, за ті самі дії, вчинені групою осіб штраф буде складати від п’ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Хочеться відмітити, що до основних форм увічнення Перемоги та подвигу народу-переможця відносяться покладання вінків, квітів до пам'ятників та меморіалів воїнам Великої Вітчизняної війни, суспільне використання  копій Прапора Перемоги під час урочистих заходів,  присвячених  Дню  Перемоги та інше.

Робота зі зверненнями громадян

За другу сесію було надіслано 505 депутатських звернень

· Щодо незаконних дій суддів, органів прокуратури та інших органів державної влади – 31%
· Щодо надання допомоги на лікування, проведення операцій – 6%
· Щодо повернення депозитних вкладів, захисту акціонерів та повернення заборгованості по з/п – 8%
· Щодо ремонту доріг, газифікації села, виконання ремонту будівель, реконструкція закладів та інших питань місцевого значення – 28%
· Щодо працевлаштування та надання матеріальної допомоги – 7%
· Щодо нарахування пенсії та встановлення інших соц. гарантій – 14%
· Організаційного характеру: проведення прийому, оголошення в пресі, надання відпустки та інші – 6% .

Приклади результативності звернень:

Суми

Прохання батьків та тренера збірної команди з міні-футболу «Барса» не залишилося без уваги народного депутата України від КПУ Вікторії Бабич, яка без вагань виділила кошти на придбання спортивної форми для команди. Саме за сприяння народного депутата стала можливою участь збірної команди дівчат Сумської області у Міжнародному турнірі з міні-футболу у Словаччині.


Конотоп

В травні місяці до народного депутата України надійшло колективне звернення жителів гуртожитку колишнього заводу «Червоний металіст» у м. Конотоп з проханням втрутитися у ситуацію стосовно незаконного припинення газопостачання та передачі гуртожитку у комунальну власність. 
Для вирішення даного питання, народним обранцем Вікторією Володимирівною було надіслане депутатське звернення до Прокуратури Сумської області. 
20 червня до Вікторії Бабич надійшла відповідь,  в якій зазначено: «З метою захисту прав громадян на отримання належних комунальних послуг, Конотопською міжрайонною прокуратурою 11.06.2013 року керівнику ТОВ «Паритет-Капітал» внесено подання з вимогою усунути порушення Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та Правил надання послуг з газопостачання населенню, затверджених постановою КМУ № 2246 від 09.12.1999 року. 
Крім того, з метою захисту конституційних прав громадян та передачі гуртожитку до комунальної власності територіальної громади м. Конотоп, 22.03.2013 р. Конотопською міжрайонною прокуратурою до Сумського господарського суду подано позовну заяву про визнання права власності на гуртожиток по вул. Бр. Радченків, 49 за державною в особі регіонального відділення фонду державного майна.


Буринь

До народного депутата України в травні місяці надійшло звернення трудового колективу Буринської спеціалізованої школи I-III ступенів № 1 з проханням ввести до штатного розпису школи посаду медичної сестри. 
Для вирішення даної проблеми, народним депутатом України Вікторією Бабич було надіслане депутатське звернення до Міністерства освіти і науки України. В результаті чого, за дорученням Міністерства управлінням освіти і науки Сумської облдержадміністрації було вивчено питання організації медичного обслуговування учнів Буринської школи.  
І вже з 1 вересня 2013 року у Буринській спеціалізованій школі I-III ступенів № 1 передбачено введення посади медичної сестри. 


Охтирка

В кінці березня 2013 року народний депутат України Вікторія Бабич звернулась до Охтирської міжрайонної прокуратури з повідомленням щодо наявності заборгованості із виплати заробітної плати на ДП «Охтирський агролісгосп».
Вікторія Бабич на виконання проекту Компартії України «Робота. Зарплата. Захист» вимагала від прокуратури вжити заходів прокурорського реагування для захисту трудових прав працівників підприємства та при наявності відповідних фактів зловживання зі своєчасними виплатами заробітної плати порушити кримінальне провадження.
Після втручання Вікторії Бабич прокуратура внесла подання та на підприємстві розпочалося погашення заборгованість перед працівниками із виплати заробітної плати.
Станом на 1 травня заборгованість на підприємстві відсутня.
28 червня народний депутат України Вікторія Бабич відвідала Охтирську центральну районну дитячу лікарню, ознайомилася з роботою лікувального закладу, поспілкувалася з завідуючою лікарні Оленою Володимирівною Дейнега. Щодня в лікарні проходять лікування багато дітей. Важкий шлях до здоров'я діти проходять як разом з мамами, так і без них. Особливу увагу народний депутат приділила малятку, від якої відмовилися батьки. Вікторію Володимирівну дуже зворушила доля цієї дівчинки і вона пообіцяла надавати їй всіляку підтримку.
Народний депутат приїхала до лікарні не з порожніми руками, вона подарувала дитячому відділенню подушки. Вікторія Володимирівна побажала що перебувають на стаціонарному лікуванні дітям якнайшвидшого одужання, міцного здоров'я, щастя і добра.

Прес-служба народного депутата України Вікторії Бабич

http://www.sm.cominformua.com/index.php/razdeli/s-krasnoi-stroki/item/1189-viktoriya-babich-zvitue-pered-vibortsyami
Просмотров: 624 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0