Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Март » 15 » П. СИМОНЕНКО закликав ЦВК активізувати роботу з підготовки та проведення всеукраїнського референдуму
15:00
П. СИМОНЕНКО закликав ЦВК активізувати роботу з підготовки та проведення всеукраїнського референдуму
Перший секретар ЦК Компартії України, голова парламентської фракції комуністів Петро Симоненко направив голові Центральної виборчої комісії Володимиру Шаповалу депутатське звернення з метою забезпечення виконання Центральною виборчою комісією своїх повноважень щодо підготовки і проведення всеукраїнського референдуму, зокрема, встановлення форми списку учасників зборів щодо проведення всеукраїнського референдуму, форми списку членів ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму, форми заяви особи про згоду бути членом ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму та інших форм документів всеукраїнського референдуму.
Петро Симоненко нагавдав, що «зазначений обов’язок покладений на ЦВК Законом України «Про всеукраїнський референдум», та мав би бути виконаний у місячний строк з дня його офіційного оприлюднення, тобто до 29 грудня 2012 року. Адже саме в цей термін Розділ ХІІІ «Прикінцеві положення» цього Закону зобов’язує комісію привести у відповідність із ним свої акти, в тому числі і затверджені в грудні 1999 – березні 2000 форми документів всеукраїнського референдуму (розміщені на офіційному веб-сайті ЦВК)».
На переконання лідера КПУ, «затримки у виконанні цього обов’язку призводять не тільки до формального порушення ЦВК своїх обов’язків, визначених зазначеним Законом та окремими внутрішніми розпорядчими документами комісії (напр. «Перелік документів, що встановлюються (затверджуються), схвалюються Центральною виборчою комісією» в рамках реалізації Закону України «Про всеукраїнський референдум» від 18 січня 2013), а й до серйозного порушення політичних прав громадян, які гарантуються Статтею 38 та Розділом ІІІ Конституції України».
«Адже для початку процесу народної ініціативи щодо проведення референдуму перш за все затвердження потребують не стільки форми вивісок, скільки форми списків членів ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму та учасників зборів щодо проведення всеукраїнського референдуму, заяви про згоду бути членом ініціативної групи всеукраїнського референдуму та повідомлення про проведення зборів громадян з метою утворення ініціативної групи всеукраїнського референдуму, – наголосив Петро Симоненко. – Відсутність затверджених ЦВК форм документів всеукраїнського референдуму за народною ініціативою не дозволяє громадянам України навіть розпочати цей процес. Це серйозне обмеження прав громадян не може залишатись поза нашою увагою і, у разі подальшого невиконання ЦВК свого встановленого Законом обов’язку, вимагатиме вжиття всіх, передбачених чинним законодавством України заходів для виправлення ситуації».
Петро Симоненко закликав голову Центральної виборчої комісії «активізувати роботу ЦВК щодо методичного забезпечення проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, включаючи в першу чергу форми документів та роз’яснення, необхідні для проведення зборів громадян України та створення ініціативної групи всеукраїнського референдуму».
Крім того, очікує від Володимира Шаповала повідомлення про те, коли Центральна виборча комісія планує завершити встановлення (затвердження), схвалення документів для всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, в першу чергу щодо проведення зборів громадян України та створення ініціативної групи всеукраїнського референдуму.

Прес-служба
Просмотров: 518 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0