Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Март » 2 » СБУ шукатиме корупціонерів-високопосадовців
16:56
СБУ шукатиме корупціонерів-високопосадовців
СБУ веде оперативно-розшукову діяльність щодо організованих груп, які створюють вертикально побудовані корупційні схеми, налагоджені в міністерствах, відомствах і державних організаціях. 
Перший заступник Голови СБ України – начальник Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України Володимир Рокитський підкреслив: "Поставлено завдання відійти від дріб’язкових фактів і займатися виявленням корупційних діянь високопосадовців, а також корупційними схемами, які налагоджені в певних міністерствах, відомствах і державних організаціях. На сьогодні ми маємо викриття одної злочинної організації та 87 організованих злочинних груп. Викрито діяльність 23 організованих злочинних угруповань з корупційними зв’язками з числа посадовців органів державної влади, правоохоронців та осіб, уповноважених на виконання функцій держави".
Він наголосив, що це дуже кропітка робота, і на початковому етапі вона будується на набиранні оперативного матеріалу, оперативному документуванні злочину, який потім оцінюються у ГПУ, а подальші дії проводяться спільно з прокуратурою, МВС і податковою.
"Наприклад, минулого року було викрито зловживання в Державній комісії з регулювання ринків фінансових послуг, коли було затримано за хабар 4 млн грн від керівника до начальників департаментів. Це і департамент ветеринарної медицини, міністерство екології, митні підрозділи та інші органи влади", – сказав В.Рокитський. 
Він наголосив, що на сьогодні за завдання стоїть доведення цих кримінальних справ до логічного завершення.
"Ми вже маємо засудження, і засудження на чималі строки – заступник міністра екології отримав 9 років, радник міністра – 7 років. Аналогічні приклади є в Черкаські області: задокументовано діяльність, ми вважаємо, організованої групи – заступник начальника УМВС області, начальник ДАЇ області та підприємець, які перераховували кошти не в державний бюджет за техогляд, а перераховували на рахунок приватного підприємця і тим самим вони вкрали у держави півмільйона гривень. На сьогодні вони також засуджені до певних термінів покарання", – підкреслив В.Рокитський.

За матеріалами УНН.

http://www.radioera.com.ua
Просмотров: 669 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0