Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Март » 18 » Українсько-словенська зустріч в ЦК Компартії України
18:58
Українсько-словенська зустріч в ЦК Компартії України
13 березня 2012 року секретар ЦК Комуністичної партії України, голова Антифашистського комітету України Георгій Володимирович Буйко провів зустріч з Тимчасовим повіреним у справах Посольства Республіки Словенія в Україні, Республіці Вірменія, Грузії та Республіці Молдова пані Наташею Прах на її прохання. В зустрічі брав також участь Грегор  Франк – перший секретар посольства.
Під час зустрічі пані Наташа Прах нагадала, що 10 березня 1992 року між Україною та Словенією було підписано Угоду про встановлення дипломатичних відносин, яка визначила основні напрямки співпраці між двома країнами.
Гостя наголосила, що в першу чергу діяльність посольства спрямована представляти інтереси Словенії та її громадян, встановлення двосторонніх політичних відносин, економічних та культурних зв’язків між Словенією та Україною, забезпечення громадян Словенії консульською допомогою та ін. Посольство також забезпечує підтримку словенським компаніям на українському ринку згідно своїх обов’язків. Одне з важливих завдань посольства є розповсюдження інформації про Словенію, як доброзичливу, гостинну та цікаву з туристичної точки зору країну.
Стосунки між Словенією та Україною розвиваються в дружньому руслі. Словенські та українські представники регулярно обмінюються своїми баченнями та позиціями двосторонніх відносин. Також було запроваджено постійне спілкування між міжнародними та регіональними організаціями. Часті контакти обох сторін укріплюють взаємні відносини між країнами.
Відкриття посольств з обох сторін заклали основу для розширення двосторонніх відносин в різноманітних сферах (заснування кафедри словенської мови в м. Львів, здійснення прямих авіарейсів). Словенія приділяє особливу увагу взаємовідносинам з українськими регіонами. Це доводить відкриття консульств в Києві, Львові, Харкові (очолювані почесними консулами)
Словенія та Україна успішно співпрацюють не лише в  політичній та економічній сферах, а також в сферах оборони, науки, транспорту, внутрішніх справ, культура та охорони здоров’я. Відмічалось, що парламенти Республіки Словенія та України також успішно ведуть плідну співпрацю.
Секретар ЦК Г.В. Буйко познайомив гостю з діяльністю Компартії України після 44-го з’їзду партії, роботою  фракції комуністів у Верховній Раді України на сучасному етапі.
Гості з  зацікавленістю сприйняли інформацію секретаря ЦК  щодо модернізації партії, її основних стратегічних і тактичних програмних положень. Особливу зацікавленість гостей викликала розроблена під керівництвом першого секретаря ЦК Компартії України, голови фракції комуністів у Верховній Раді України П.М. Симоненка Антикризова  програма партії.
Активно обговорювались питання мовної політики, формування єдиного слов’янського світу, заснованого на розмаїтті національних культур. Зверталась увага гостей на необхідність спільної боротьби дружніх народів проти загрози фашизму, який піднімає голову в деяких країнах Західної Європи, зокрема і в Україні.
Наприкінці зустрічі секретар ЦК Г.В. Буйко подарував гостям окремі роботи Першого секретаря ЦК КПУ П.М. Симоненка, іншу партійно-політичну літературу, зокрема, теоретичний журнал «Комуніст України».
Учасники зустрічі дійшли спільної думки, що дружні зв’язки між народами Словенії і України повинні постійно розвиватися та міцніти.

Прес-служба ЦК КПУ

http://www.cominformua.com
Просмотров: 581 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0