Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Январь » 16 » Депутатський запит В.А. Даниленко
12:51
Депутатський запит В.А. Даниленко
УкрпоштаУ сучасному світі інформація і своєчасний зв’язок зі світом - це все. І в цьому плані роль поштових відділень для Сумської області важко переоцінити. Пошта, як і школа - важлива іскорка, навколо якого вирує сільське життя. Загасиш її - і зникне вогонь та стане темніше на селі…
  13 січня 2012 року на засіданні Верховної Ради України був оголошений депутатській запит народного депутата України, першого секретаря Сумського обкому КПУ Володимира Даниленка «стосовно припинення скорочення мережі поштового зв’язку у Сумській області та впровадження Державної цільової програми розвитку поштового зв’язку, що передбачає конкретні дієві заходи допомоги з боку держави Державному підприємству «Укрпошта»».
  За словами народного депутата, даний запит є кричущим моментом адже закриття поштових відділень пов’язано з небажанням влади забезпечувати мешканців елементарними соціальними благами на селі,  що приводить просто до їх вимирання.
  «Я  докладаю максимум зусиль для того, щоб  там, де є пошта, зберегти її.  Я вже давно  займаюсь цією проблематикою, і можу засвідчити, що якщо зникають такі осередки як пошта, школа, дитячі садки, то через 3-5 років  село просто «помре», - зазначає Володимир Даниленко.
  У квітні місяці 2010 року на засіданні Верховної Ради України вже був оголошений  депутатській запит № 11/10-365 поданий Володимиром Даниленком стосовно розроблення державної програми, спрямованої на недопущення звуження мережі поштового зв’язку у Сумській та в інших областях України національним оператором поштового зв’язку «Укрпошта».
   Нажаль сьогодні можна констатувати, що жодної належної роботи з боку підприємства та Міністерства проведено не було, та проблема збереження поштового зв’язку виходить на новий більш скрутний рівень. Треба розуміти, що Державна цільова економічна програма розвитку поштового зв’язку на 2009-2013 роки не відповідає вимогам сьогодення та не надає можливість зберегти належне функціонування УДППЗ «Укрпошта».
  Задля зменшення витрат поштового зв’язку у Сумській області проведено ряд заходів по реорганізації (централізовано управлінські функції, оптимізовано мережу), переглянуто маршрути, зменшено пробіг, введено енергозберігаючі технології. Звичайно вісі ці заходи не направленні на покращення обслуговування громадян, а в першу чергу викликані необхідністю економії коштів. Оскільки держава не надає жодної належної підтримки поштовому зв’язку та обрала шлях виживання замість шляху розвитку для згаданого державного підприємства.
   Зараз нерентабельні з погляду керівництва поштові відділення мають бути закриті, і тепер отримання пенсій взагалі стоїть під великим питанням. Зазвичай, поштарі разом з пенсією до домівок пенсіонерів ще й продуктів приносили, виконували якесь інше прохання. Саме за таку соціальну роль сільських поштарів дуже поважають. Не треба забувати і про те, що поштове відділення на селі - це маленька крамничка, де можна купити необхідні речі. Там же без проблем можна і каталог преси переглянути й обрати собі газету для передплати. А що тепер робити, їхати до міста?
  «Варто пам'ятати, що пошта є своєрідним символом будь-якої держави. Пошта на території України не припиняла працювати навіть у жахливий час війни. Тож спільними зусиллями ми маємо зберегти українську пошту в мирний час. Для подальшого функціонування пошти та виконання нею своєї соціальної місії держава має приймати активну участь», - зазначив перший секретар Сумського обкому КПУ.

Просмотров: 667 | Добавил: kpu-putivl | Теги: Даниленко В.А., укрпошта, Путивль КПУ, Депутатський запит | Рейтинг: 0.0/0