Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Январь » 14 » До славного ювілею Сидора Ковпака готується вся країна
08:22
До славного ювілею Сидора Ковпака готується вся країна
ДаниленкоЧетвер, 12 січня 2012, 11:02
У червні 2012 року виповнюється 125 років з дня народження двічі Героя Радянського Союзу Сидора Ковпака. Тривалий час він жив і трудився в м. Путивлі нашої області. Був депутатом міської ради, головою виконкому. На цій посаді в 1941 році його й застала війна. 3 1946 року Ковпак - депутат Верховної Ради УРСР, міністр оборони УРСР. У 1947-67 роках - заступник голови Верховної Ради УРСР. Він учасник трьох воєн: Першої світової, громадянської та Великої Вітчизняної.
Враховуючи вагомий внесок Сидора Ковпака у визволення України від фашистських окупантів у роки Великої Вітчизняної війни та в прискорення Перемоги, голова обласної ради Геннадій Михайленко звернувся до народного депутата Володимира Даниленка з пропозицією ініціювати прийняття Верховною Радою України постанови щодо відзначення на державному рівні 125-річчя від дня народження організатора партизанського руху на Україні Ковпака Сидора Артемовича.
На звернення очільника Сумської обласної ради по-діловому зреагували не лише Володимир Андрійович, а й народні депутати Сергій Гордієнко та Вадим Колесніченко. З ініціативи нашого земляка вони спільно внесли проект відповідної постанови Верховної Ради на розгляд найвищого законодавчого органу України.
Проектом постанови пропонується 7 червня 2012 року на державному рівні урочисто відзначити 125-річчя від дня народження Сидора Артемовича Ковпака.
Документом також рекомендується Кабінету Міністрів України в місячний строк з дня прийняття постанови утворити організаційний комітет з підготовки і відзначення 125-річчя від дня народження Сидора Ковпака та затвердити план заходів. До складу оргкомітету мають ввійти представники центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та ветеранів війни. В двотижневий строк після утворення зазначеного організаційного комітету розробити і затвердити план заходів та їх фінансування з Державного бюджету України щодо відзначенням 125-річчя від дня народження Сидора Артемовича Ковпака. Ними передбачити:
- ремонт пам'ятників, пам'ятних знаків, реконструкції музеїв, благоустрій та впорядкування місць, пов'язаних з історією видатного керівника партизанського руху;
- організацію безкоштовного показу художніх та документальних фільмів про партизанській рух в Україні під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років у кінотеатрах, будинках культури та клубних установах;
- проведення ремонту землянки-штабу С.А. Ковпака в лісі біля Старої Гути Середино-Будського району;
- ремонт меморіального комплексу загиблим та капітальний ремонт будинку культури і музейної кімнати С.А. Ковпака в селі Стара Гута Середино-Будського району;
- ремонт автомобільної дороги Середина-Буда – Стара Гута;
- здійснення капітального ремонту вулиць Ковпака та Руднєва в місті Путивль Сумської області;
- впорядкування братської могили партизанів та червоноармійців у селі Нова Слобода Путивльського району;
- реконструкція площі Ковпака та приміщення школи, де навчався С.А. Ковпак, у смт Котельва Полтавської області;
Проектом постанови також передбачається місцевим державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування розробити план заходів з відзначення 125-річчя від дня народження Сидора Артемовича Ковпака. В них особливу увагу необхідно звернути на проведення урочистих заходів з нагоди цієї дати; покладання квітів до пам'ятників і пам'ятних знаків, меморіальних дощок, пов'язаних з діяльністю керівника партизанського руху Сидора Артемовича Ковпака; проведення в червні 2012 року в навчально-виховних закладах тематичних уроків, лекцій, вечорів, літературно-мистецьких конкурсів, святкових концертів; організацію в державних краєзнавчих музеях, бібліотеках, навчально-виховних закладах експозицій та виставок, присвячених 125-річчю від дня народження Ковпака; проведення обстеження матеріально-побутових умов ветеранів підпільно-партизанського руху, здійснення необхідних заходів щодо поліпшення соціально-побутового та медичного обслуговування колишніх партизанів і підпільників. Рекомендується Національному банку України прийняти рішення про випуск ювілейної монети, присвяченої славному ювілею.
http://sorada.gov.ua/actual/5186-do-slavnogo-juvileju-sydora-kovpaka-gotujetsja-vsja-krajina.html

Просмотров: 867 | Добавил: kpu-putivl | Теги: сумы, Путивль, Путивль КПУ, Даниленко | Рейтинг: 0.0/0