Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Ноябрь » 20 » Виступ П. Симоненка у Верховній Раді України 19. 11. 2013 року
22:30
Виступ П. Симоненка у Верховній Раді України 19. 11. 2013 року
Шановні громадяни України!

Не зважаючи на всі перешкоди, які чинили влада і так звана «опозиція», не зважаючи на всі неправомірні, підлі рішення судів і ЦВК, погрози заборонити діяльність Компартії України, не зважаючи на залякування народних активістів, особливо з боку різних неонацистських і кримінальних угрупувань, та поліцейський тиск силових структур, необхідні три мільйона підписів за проведення всеукраїнського референдуму по визначенню курсу зовнішньоекономічної інтеграції ми зібрали.

Користуючись нагодою, хочу всім вам, шановні громадяни, незалежно від ставлення до вектора інтеграції, висловити щиру подяку за підтримку позиції комуністів відносно того, що всі доленосні для України питання повинен вирішувати народ України шляхом референдуму.

Компартія України неодноразово застерігала, що підписання угоди про Асоціацію з ЄС на тих умовах, які запропоновані Брюсселем та Міжнародним валютним фондом, – це зрада народу України, зрада національних інтересів, це шлях до втрати економічного і політичного суверенітету нашої держави.

Виступаючи з цієї трибуни, я вже наводив беззаперечні приклади і розрахунки трагічних наслідків євроінтеграційного божевілля, в результаті якого з економічної карти України можуть зникнути цілі галузі промисловості, збанкрутують тисячі малих, середніх і великих вітчизняних підприємств. На вулиці опиняться сотні тисяч нових безробітних.

Внаслідок виконання вимог Євросоюзу щодо подальшого впровадження в Україні згубної пенсійної реформи, реалізації вбивчої медичної реформи, вимог законодавчо позбавити пільг ветеранів, інвалідів, пенсіонерів, «чорнобильців», «афганців», «дітей війни» тощо будуть ліквідовані останні конституційні права громадян на соціальний захист з боку держави. Європа цинічно вимагає  підвищити і так не підйомні для більшості населення тарифи на газ, воду, електрику, на послуги житлово-комунального господарства, а це тягне за собою різке підвищення цін на якісні продукти і товари першої необхідності, тягне за собою різке погіршення життя українських громадян.

Натомість Євросоюз вимагає від України відкрити свої кордони для своєї продукції і, в першу чергу, для дешевого непотребу і генномодифікованої отрути. При цьому так звані «євродобродії» не висувають до української олігархічної влади жодних вимог щодо впровадження європейських зарплат, європейських пенсій. Європа не збирається скасовувати візи для українців. Все це, на їх переконання, питання другорядні і мають вирішуватися Україною самотужки.

Ті, хто сьогодні так скаженіло агітують за Асоціацію з ЄС, обдурюючи людей, вішаючи їм «локшину на вуха», чомусь не кажуть, що запропоновані Україні умови – це ті, на яких Євросоюз співпрацює не з європейськими країнами, а з країнами Азії, Африки і Латинської Америки. Тобто з країнами «третього  світу». Зокрема аналогічні угоди ЄС нав’язав Алжиру, Марокко, Йорданії, Лівану, Тунісу, Палестині, Чилі, Мексиці, Південній Африці тощо. Чомусь євроінтегратори навмисне замовчують, що сама так звана стратегія «Східного партнерства» не передбачає ніякого вступу до Євросоюзу, не передбачає рівних прав для громадян України і країн Євросоюзу, а спрямована виключно на самозбереження ЄС, який стикнувся із реальною загрозою соціальної революції.

Проте уряд України, його міністри, багаточисельні придворні експерти, радники, не зважаючи на очевидні речі, продовжують по-холуйськи на всі лади розхвалювати угоду про Асоціацію, співати оди, розшаркуватися перед єврокомісарами, малювати райдужні перспективи для вітчизняних підприємців.

У якого Сірка ви, панове, очі позичаєте, обдурюючи народ України?

Але смажений півник вже клюнув, куди зазвичай клює. На останньому засіданні Кабміну Азаров, нарешті, публічно визнав, що курс на євроасоціацію вже призвів до величезних економічних втрат. Що зниження на чверть експорту до Росії, а це вже втрата десятків мільярдів доларів, і подальша перспектива втрати ринку країн Митного союзу загрожує закриттям сотень підприємств, масовим звільненням, різким зниженням доходів бюджету і подальшим падінням соціальних стандартів. Що це перетворює Україну у сировинний придаток Європи.

Влада визнала, що у країні немає грошей навіть на виплату пенсій і зарплат, немає звідки брати сотні мільярдів доларів для переоснащення промисловості. А Євросоюз не збирається пропонувати жодних компенсацій за втрату ринків Митного союзу і для переходу на стандарти ЄС.

Дивним виглядає те, що Азаров, який кілька останніх років очолює уряд, вимушений також визнати, що запровадження технічних стандартів, які нав’язує Євросоюз, потребує 10-15 років для реалізації і 100 чи більше мільярдів доларів на це. Але чи є час в України, щоб запроваджуючи такі вимоги Євросоюзу? Ні, немає.

Фактично своїми заявами пан Азаров розписався у безпорадності і неспроможності уряду аналізувати, планувати, передбачати і враховувати всі переваги і підводні камені інтеграційних процесів. Тому що це уряд олігархічної влади.

Після таких заяв, панове інтегратори, у Європі подають у відставку.

У заяві Азарова є ще одна визначальна складова. Він визнав, що все те, про що ми, комуністи, попереджали, – правда, це реальні загрози для держави і для кожного громадянина України.

Тому я ще раз привертаю всіх увагу, що сьогодні конче потрібно реалізувати нашу Антикризову програму, щоб витягнути Україну з прірви.

Просмотров: 457 | Добавил: kpu-putivl | Рейтинг: 0.0/0