Меню сайта

Категории раздела

Видео

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 132

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Январь » 31 » Звіт народного депутата України Володимира Даниленка за дев’яту сесію
18:24
Звіт народного депутата України Володимира Даниленка за дев’яту сесію
Звіт про роботу народного депутата України, першого секретаря Сумського обкому КПУ Володимира Андрійовича Даниленка за дев’яту сесію Верховної Ради України
 (вересень 2011р. - січень 2012р.)

Владимир Даниленко

«Як народний депутат України, вважаю, що кожен  представник народу повинен звітувати виборцям про результати своєї депутатської діяльності та громадсько- політичної роботи. Впевнений, що  це не тільки знак поваги до громадян, але і обов’язкова вимога до роботи кожного депутата.»
Володимир Даниленко


  Дев’ята сесія Верховної Ради України була напруженою і у той же час дуже продуктивною. За цей час вдалося прийняти ряд законопроектів, які ініціював Володимир Даниленко. 
  Зокрема, це Постанова Верховної Ради України про проголошення Дня шахів в Україні та Закон України Про внесення змін до статті 2 Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» щодо безкоштовного показу художніх та документальних фільмів про Велику Вітчизняну війну 1941-1945 років.
  На жаль, Верховна Рада України не підтримала ідею Володимира Даниленка щодо запровадження мораторію на приватизацію прибуткових державних підприємств на 2012 рік. У разі прийняття документу, вдалося б вберегти від продажу ВАТ «Укртелеком».
  Володимир Даниленко та парламентська фракція Компартії України не підтримувала такі законопроекти:
- про Державний бюджет на 2012 рік;
- про гарантії держави щодо виконання судових рішень (цим законопроектом всупереч чинному законодавству передбачалося надати право Уряду визначати розмір встановлених пільг і компенсацій в  залежності від наявності коштів у Державному бюджеті України);
- про внесення змін до деяких законів з питань приватизації;
- про особливості приватизації вугледобувних підприємств;
- про державну службу;
- про ринок земель.

  Водночас фракція Компартії України ініціювала і підтримала низку законопроектів,  спрямованих на соціальний захист громадян, прийняття яких заблокувала  фракція Партії регіонів. 

  Володимир Даниленко, як народний депутат України, за період роботи дев’ятої сесії Верховної Ради України зареєстрував дев’ять проектів нормативних актів.
  Ще на початку нової сесії Володимир Даниленко зареєстрував проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо права на проведення в залі судового засідання фото- і кінозйомки, відео-, звукозапису без додаткового рішення суду), реєстраційний номер № 9191 від 21 вересня 2011 року.
Метою законопроекту є надання додаткового права громадянам України на захист від корупції, недотримання процесуальних норм, неналежного розгляду судових справ шляхом безперешкодного дозволу на проведення в залі судового засідання фото-  і  кінозйомки,  відео-, звукозапису.
Основними положеннями цього проекту є надання права учасникам  судового процесу та іншим особам, присутнім на відкритому судовому засіданні, використання портативних засобів для проведення в залі судового засідання фото-  і  кінозйомки,  відео-,  звукозапису за  наявності згоди на це осіб, які беруть участь у справі, крім тих, які є суб'єктами владних повноважень без додаткового рішення суду.
На думку народного депутата, прийняття цього законопроекту дасть можливість відновити контроль з боку громадян України за правосуддям в державі.

Другою законодавчою ініціативою Володимира Андрійовича бувзаконопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо плати за надання в оренду ставків, що знаходяться в басейнах річок загальнодержавного значення), реєстраційний номер № 9461 від 16 листопада 2011 року.
Зазначену ініціативу підтримала народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради України з питань бюджету       Алла Александровська, яка виступила співавтором цього проекту.
Законопроект розроблено з метою створення передумов для зацікавлення органів місцевого самоврядування у реальному забезпеченні ефективного використання розташованих на їх територіях водних об’єктів та їх збереженні.
Законопроектом передбачено внести зміни до окремих норм Бюджетного кодексу України. Зокрема, виключити зі складу доходів бюджету Автономної Республіки Крим, обласних та районних бюджетів, що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів (стаття 66 БКУ), плату за надані  в оренду ставки, що знаходяться в басейнах річок загальнодержавного значення, та включити цю плату до складу доходів, що закріплюються за бюджетами місцевого самоврядування, та враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів(стаття 64 БКУ).
Прийняття цього проекту, як Закону України, сприятиме збільшенню коштів місцевих бюджетів для регіонального розвитку, оновленню місцевої інфраструктури, а також їх зацікавленості у реальному забезпеченні ефективного використання розташованих на їх територіях водних об’єктів та їх збереженні.

7 грудня 2011 року народними депутатами України  Володимиром Даниленком, Сергієм Гордієнком, Аллою Александровською, Олександром Голубом був зареєстрований законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо перерозподілу 10 відсотків рентної плати за нафту, природний газ, газовий конденсат до місцевих бюджетів) під № 9552.
Законопроект розроблено з метою збільшення доходної частини бюджетів розвитку місцевих громад.
Законопроектом передбачено внести зміни до окремих норм Бюджетного кодексу України. Зокрема, передачі з Державного бюджету до обласних бюджетів 10 відсотків рентної плати за нафту, природний газ та газовий конденсат (зміни до статей 29 і 71 Кодексу).
Прийняття проекту цього Закону сприятиме збільшенню коштів місцевих бюджетів для регіонального розвитку, оновленню місцевої інфраструктури, а також покращенню стану фінансового забезпечення власних повноважень органами місцевого самоврядування.
Питання, яке може врегулювати цей законопроект, актуальне для тих регіонів Сумщини, де здійснюється видобуток нафти.

У червні 2012 року виповниться 125 років від дня народження Сидора Артемовича Ковпака - одного з організаторів і керівників партизанського руху на тимчасово окупованій фашистами території України.
Народний депутат України Володимир Даниленко не міг залишити поза увагою цю дату. Тому 23 грудня 2011 року зареєстрував Проект Постанови про відзначення 125-річчя з дня народження двічі Героя Радянського Союзу, одного з організаторів партизанського руху на Україні в роки Великої Вітчизняної війни Ковпака Сидора Артемовича.
Проектом цієї Постанови пропонується 7 червня 2012 року на державному рівні урочисто відзначити 125-річчя від дня народження Сидора Артемовича Ковпака на основі передбаченого та розробленого плану відповідних урочистих заходів.
Володимир Даниленко також сподівається, що у разі прийняття цієї постанови з’явиться можливість вирішити важливі місцеві питання. А саме: проведення ремонту землянки-штабу С.А. Ковпака в лісі біля Старої Гути Середино-Будського району Сумської області; ремонт меморіального комплексу загиблим у селі Стара Гута Середино-Будського району Сумської області; капітальний ремонт Будинку культури та музейної кімнати С.А. Ковпака у селі Стара Гута Середино-Будського району Сумської області; ремонт автомобільної дороги Середина-Буда – Стара Гута Середино-Будського району Сумської області; здійснення капітального ремонту вулиць Ковпака та Руднєва у м. Путивль Сумської області; впорядкування братської могили партизанів та червоноармійців у с. Нова Слобода Путивльського району Сумської області.

Путивль є колискою партизанського руху в Україні. Великий подвиг Сидора Ковпака, який зміг організувати населення на боротьбу проти фашистських загарбників, не повинен залишитися поза увагою. Саме тому перший секретар Сумського обкому КПУ, народний депутат України Володимир Даниленко розробив та зареєстрував у Верховній Раді України Проект Постанови про присвоєння м. Путивль Сумської області почесного звання «Місто партизанської слави», № 9675 від 11 січня 2012.
  Проектом цієї Постанови пропонується:
- присвоїти м. Путивль Сумської області почесне звання «Місто партизанської слави»; 
- рекомендувати Кабінету Міністрів України враховувати почесне звання м. Путивль Сумської області при організації та проведенні заходів з увічнення пам'яті загиблих партизанів і підпільників у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років;
- сприяти збереженню історичного значення м. Путивль, як міста партизанської слави;
- передбачити у Державному бюджеті України кошти на соціально-економічний розвиток м. Путивль Сумської області;
- надати офіційне право Путивльській міській раді Сумської області вживати при публічному використанні назви міста Путивль почесне звання «Місто партизанської слави».
  Присвоєння місту Путивль почесного звання «Місто партизанської слави» є одним із способів увічнення безсмертного подвигу жителів м. Путивль, які стали одними із перших захисниками-партизанами в роки Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років. До того ж саме в цьому році виповнюється 125 років з дня народження командира Путивльського партизанського загону Сидора Ковпака.
  У пояснювальній записці до проекту Постанови            Володимир Даниленко зазначив, що місто Путивль повинно зайняти гідне місце серед українських міст, оскільки вже з перших місяців Великої Вітчизняної Війни воно ввійшло у літопис найважливіших воєнних подій.

  12 січня 2012 року народні депутати України   Володимир Даниленко, Сергій Гордієнко, Володимир Лещенко, Григорій Маньковський зареєстрували Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо доходів бюджету), реєстраційний № 9686.
  Законопроект розроблено з метою встановлення більш реального обсягу інвестиційної складової доходної частини бюджетів областей, в яких видобуваються корисні копалини загальнодержавного значення (крім плати за користування надрами в межах континентального шельфу і виключної (морської) економічної зони, яка зараховується до загального фонду державного бюджету у повному обсязі), з метою забезпечення власних повноважень органами місцевого самоврядування.
  Законопроектом передбачено внести зміни до окремих норм Бюджетного кодексу України. Зокрема, виключити із складу доходів обласних бюджетів, що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів, 50 відсотків плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення та зарахування 90 відсотків вказаної плати до складу доходів Державного бюджету та  10 відсотків - до складу доходів обласних бюджетів, що не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів (зміни до статей 29, 66 і 69 Кодексу).
  Прийняття проекту цього Закону сприятиме покращенню стану фінансового забезпечення для виконання власних повноважень органами місцевого самоврядування.

  На вшанування подвигу матері-героїні Олександри Аврамівни Деревської у Верховній Раді України було зареєстровано проект Постанови про відзначення 110-річчя з дня народження матері-героїні, яка виховала 48 дітей Олександри Аврамівни Деревської. 
  Автори законопроекту №9701 – народні депутати, члени парламентської фракції Компартії України: Володимир Даниленко і Катерина Самойлик.
  Життя Олександри Деревської (1902– 1959 р.р.) стало яскравим і незгасним прикладом безмежної материнської відданості  благородній справі виховання дітей, яких посиротила Громадянська та Велика Вітчизняна війни.
  Метою проекту є  прийняття рішення про гідне відзначення 110 – річчя від дня народження Олександри Аврамівни Деревської на державному рівні. 
   Основним завданням проекту є вшанування подвигу єдиної жінки в нашій державі, яка виховала 48 дітей.
  Проектом також пропонується Кабінету Міністрів України організувати за участю дітей-сиріт дитячих будинків і загальноосвітніх шкіл-інтернатів Всеукраїнський турнір з футболу та забезпечити переможців цього турніру квитками на фінальну частину ЕВРО-2012.

  Також в останній день дев’ятої сесії Верховної Ради України шостого скликання за ініціативи народного депутата України, першого секретаря Сумського обкому КПУ Володимира Даниленка був оголошений депутатський запит до Президента України «стосовно заснування державної нагороди – ордену Олександри Деревської на честь жінки, що виховала 48 дітей, яка стане вершиною материнського подвигу». 
За направлення цього запиту до Президента України проголосувало 272 народних депутати.

   23 січня 2012 року був зареєстрований проект Закону про внесення змін до Перехідних положень Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" (щодо відновлення соціальних гарантій громадян), реєстраційний номер 9681-2.
  Законопроектом передбачено внести зміни до частини 3 Перехідних положень Закону України «Про державний бюджет України на 2012 рік», зобов’язавши Кабінет Міністрів України здійснювати соціальні виплати  у розмірах передбачених Законами, а не на власний розсуд Уряду.
  Прийняття законопроекту забезпечить необхідний рівень соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, громадян  зі статусом дітей війни,  осіб, звільнених з військової служби та інших громадян, яким було звужено рівень соціального захисту Законом України «Про Державний бюджет України на 2012 рік».

Під час дев’ятої сесії Верховної Ради України народним депутатом України Володимиром Даниленком було подано тринадцять депутатських запитів до різних державних установ. 
З них:
• чотири до Генерального прокурора України
• чотири керівникам міністерств і відомств України.
• чотири до Кабінету Міністрів України
• один до Президента України

  Станом на 18 січня 2012 року, депутатом-комуністом було надіслано 734 депутатських звернення до різних державних установ та організацій для захисту законних прав та інтересів громадян. Основними проблемами громадянських звернень були: 
  1) фінансування на ремонт доріг, дитячих садків, шкіл, аптечних та поштових відділень, освітлення вулиць, реконструкція будівель (28%);
   2) допомога на лікування, придбання ліків, проведення невідкладних операцій чорнобильцям та іншим незахищеним верствам населення (20%);
 3) вирішення питання щодо невиконання судових рішень, прискорення розгляду справ та скарги на дії суддів (19%);
   4) щодо перевищення службових повноважень органами державної влади (11%);
  5) допомога стосовно перерахунку пенсійних виплат, невиплати заборгованості по заробітній платі (12%);
  6) щодо повернення депозитних вкладів та інші категорії звернень громадян(10%).
 17 разів Володимир Андрійович виступив у залі засідань Верховної Ради України.  
   За час дев’ятої сесії Верховної Ради України нардеп з поважних причин пропустив лише чотири пленарних засідання.
  Він діє відкрито. Протягом звітного періоду вся депутатська діяльність висвітлювалась на сторінках місцевої преси, у телеефірах та інтернет-виданнях, щоб кожен бажаючий міг ознайомитися з результатами роботи Володимира Даниленка.
  Не словом, а ділом. Володимир Даниленко завжди відгукується на прохання громадян і, по можливості, допомагає вирішити проблемні питання.
  Завдяки його особистій увазі вдалося вирішити проблеми, як колективного характеру, так і індивідуальні. 
У Бугруватській загальноосвітній школі тепер маємо налагоджене харчування для учнів, а ще навчальний заклад отримав у подарунок холодильник для зберігання продуктів.
  Були виділені кошти на потреби Кириківського дитячого садочку Великописарівського району. У закладі встановили водогрійний бойлер та змішувач для води. Під час візиту до малечі вихователька обмовилась депутату, що хотілося б ще проводити з дітками заняття з музики, де б малюки співати та танцювали, проте немає музичного інструменту, а саме баяну. Та невдовзі, напередодні свята Дня Святого Миколая, баян був придбаний  і подарований дитсадку.  
  В Кириківську школу придбали кольоровий принтер. 
  Не залишився без уваги Куземенський дитячий садочок Охтирського району, якому було придбано холодильник для зберігання продуктів.
Зверталися до народного депутата і окремі громадяни, які потребували негайного медичного втручання, придбання ліків та необхідних для підтримання життя апаратів (інвалідні крісла, милиці, слухові апарати), а деякі перебували в край небезпечному для життя стані, єдиною надією яких, було проведення операції, які були здійснені завдяки небайдужості Володимира Андрійовича. 
  Від імені народного депутата України, першого секретаря Сумського обласного комітету КПУ у Недригайлівський районний будинок культури придбали телевізор.
  Володимир Даниленко надав фінансову допомогу на будівництво нового храму у с.Вільшана Недригайлівського району Сумської області.
Всім добре відомо, що комуністи завжди приділяли належну увагу розвитку масового спорту і тим більше футболу. Це підтверджується тим, що склад футбольних команд, завдяки підтримці народного депутата, поповнив Недригайлівський ФК «Комуніст».
  Звісно, вирішити всі людські біди народний депутат не може, але допомогти тим, хто першочергово потребує того, хто вірить в Володимира Даниленка – це його партійний обов’язок. Аналізуючи не такий вже й великий, але плідний депутатський досвід Володимира Андрійовича можна лише констатувати – його життя належить народу, якому він допомагає не словом, а ділом.





Просмотров: 659 | Добавил: symu-okp | Теги: звіт, звіт депутата, Даниленко | Рейтинг: 0.0/0